Обрадовић: Србија треба да тражи укључење Русије у даље преговоре о КиМ

„ДИЈАЛОГ И КиМ ТРЕБА ВРАТИТИ ТАМО ГДЕ МУ ЈЕ МЕСТО - У САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ УН“

* Александар Вучић никада није добио овлашћење нити Владе Србије нити Народне скупштине Републике Србије да преговара у име државе Србије о статусу Косова и Метохије

________________________________________________________________________

        ДАЉИ преговори о статусу Косова и Метохије који се од сутра настављају у Бриселу представљају нови државни удар од стране председника Српске напредне странке, и то по више основа:

        1. За државу Србију не могу бити прихватљиви никакви разговори о некаквом "свеобухватном правно обавезујућем споразуму између Београда и Приштине" којим наша власт признаје лажну државу Косово као независну и омогућава јој улазак у Уједињене нације, а то је – према сведочењу лидера Немачке и Француске као главних организатора овог дијалога – њихов циљ.

        2. Александар Вучић никада није добио овлашћење нити Владе Србије нити Народне скупштине Републике Србије да преговара у име државе Србије о статусу Косова и Метохије.

        3. Никада у Народној скупштини није усвојена никаква преговарачка платформа, а без ње се не иде ни на какве преговоре.

        4. У Бриселу није могуће водити равноправни дијалог јер је Европска унија на страни косовске независности, већ дијалог о Косову и Метохији треба вратити тамо где му је и место, а то је Савет безбедности Уједињених нација.

        5. У било какве даље преговоре о Косову и Метохији, а по захтеву Србије, треба да буде укључена и Руска Федерација.

        6. Стављање потписа на признање независности лажне државе Косово од стране актуелне власти у Београду било би противуставно, супротно Резолуцији 12 44 СБ УН и - у случају да то уради председник Србије - гажење председничке заклетве на Уставу и Јеванђељу.

        7. Признање окупације дела државне територије и урушавање територијалног интегритета и суверенитета су тешка кривчина дела за која по Кривичном законику следује вишегодишња робија и свако ко размишља у том правцу требало би да зна да му то сигурно следује.

        Председник СНС и његова неовлашћена делегација, која од сутра почиње нови циклус преговора о Косову и Метохији у Бриселу, треба да знају да грађани Србије који држе до Устава, а посебно они који су патриотски оријентисани, неће дозволити издају Косова и Метохије и сигурно неће мирно чекати стављање потписа на признање лажне државе Косово.

         (изјава Бошка Обрадовића, председника Двери)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари