Јовановић: Недопустиво је да Србија од Лајчака сазнаје шта Вучић договара у Бриселу

ИЗЈАВА МИЛОША ЈОВАНОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ДСС И ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА ПОКРЕТА МЕТЛА 2020

* Питање Косова и Метохије одавно је решено „једном за свагда“ – Косово је Србија и с тим се нико неће – неће смети, неће моћи – никада играти

_______________________________________________________________________  

         ОПШТЕ је позната чињеница да без Србије нема решења проблема Косова и Метохије и с тога Србија не сме да разговоре о овом питању под окриљем Европске уније прихвата као суђење на коме неко други одлучује и пресуђује о судбини државе и народа.

        Зато су изјаве председника Републике Александра Вучића да ће у Бриселу „бранити српске интересе“ и „да је Србија спремна на компромис“ недопустиве.

         Србији није потребан адвокат, бранилац, који ће да закључује компромисно поравнање са сецесионистима, већ неко ко ће увек, свакоме и на сваком месту да јасно каже да уређење односа Срба и Албанаца на КиМ може да буде искључиво у потпуној сагласности са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН. Поступна реинтеграција Косова и Метохије у пуни уставноправни поредак Републике Србије једино је могуће решење. Другог нема. 

         Зато је потпуно неприхватљиво да српска јавност сазнаје од специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака да је у припремним разговорима у Београду и Приштини договорио „конкретне кораке, методологију, модалитете и приоритете“ наставка дијалога на постизању тзв. свеобухватног споразума који ће „решити сва отворена питања једном за свагда“, а да о томе ниједне речи није чула од председника Републике или председнице Владе.

           Питање Косова и Метохије одавно је решено „једном за свагда“ – Косово је Србија и с тим се нико неће – неће смети, неће моћи – никада играти.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари