На протестима у Београду и Новом Саду појавили се и политички захтеви

СВУДА – ОСИМ У ГЛАВНОМ ГРАДУ – ЗНАТНО СМАЊЕН БРОЈ УЧЕСНИКА ПРОТЕСТА

* У Београду млади учесници протеста делили `папир` на са захтевом за оставке председника Србије Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, директора полиције Владимира Ребића, али и захтевом за прекид преговора о статусу Косова и Метохије и прекид "прогона и хапшења политичких противника режима

* Основни захтеви протеста у Новом Саду су: оставке директора полиције Владимира Ребића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и председника Србије Александра Вучића. Плус: оставке чланова Кризног штаба, преусмеравање новца медицинарима и повратак на посао грађана отпуштених током пандемије

__________________________________________________________________________

         ЧЕТВРТИ дан протеста донео је масовно окупљање само у Београду.

         У Новом Саду и Нишу знатно мање је изашло на улице него претходне две вечери.

         У Чачку је у почетку било само неколико десетина људи. Махом присталица Двери

Београд: Група демонстраната у мајицама са

натписима Радован Караџић српски јунак

        НЕКОЛИКО хиљада грађана окупило се вечерас на платоу испред Дома Народне скупштине у Београду, на трећем по реду протесту против актуелне власти.

        Грађани, углавном млађи, и даље пристижу на плато а саобраћај на Тргу Николе Пашића је обустављен.

        Ситуација је тренутно мирна, поједини грађани седе на плочнику или на жардињерама.

        Неко од учесника протеста носе српске заставе и мајице са натписом "Радован Караџић српски јунак" као и транспаренте на којима пише "Не смем ни да се разболим" и "Новац у здравство а не у полицију".

        Како је пренео портал Нова.рс, млади учесници протеста деле папире на којима су исписани захтеви за оставке председника Србије Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, директора полиције Владимира Ребића, али и захтев за прекид преговора о статусу Косова и Метохије и прекид "прогона и хапшења политичких противника режима".

        Стотињак људи је вечерас нешто после 19 часова зауставило саобраћај испред Скупштине Србије, чиме је почело окупљање.

        Према улазу у зграду Скупштине Србије се налази група демонстраната са српским заставама и мајицама са натписима "Радован Караџић српски јунак".

Нови Сад, скандирање полицији: „Исти

смо народ, спустите штитове“

        НЕКОЛИКО стотина грађана, који су у 19 сати кренули у протестну шетњу улицама Новог Сада, упутило се према аутопуту за Београд који планирају да блокирају.

        Пре тога су око 19.30 блокирали раскрсницу Темеринске и Партизанске улице и скандирали пароле: "Револуција" и "Ко не скаче тај је пандур".

        Након десетак минута део колоне је наставио кретање ка аутопуту за Београд.

        Полиције тренутно нема на траси којом се крећу демонстранти. Скуп је за сада миран.

        Уочи шетње се окупљенима на Тргу слободе обратио преко импрвозованог разгласа Миран Погачар из здружене акције "Кров над главом", који је раније данас пуштен из притвора након два дана проведена у полицијској станици у Врбасу.

        Већина учесника протеста носи заштитне маске.

        Грађани на челу колоне носе транспарент "Ко тебе пендреком ти њега револуцијом", а скандирањем руководи Погачар поред којег се налази младић који звучнике вуче у колицима за супермаркет.

        Скуп је за сада миран а демонстранти узвикују "оставке".

        Основни захтеви протеста у Новом Саду су: оставке директора полиције Владимира Ребића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и председника Србије Александра Вучића.

        Грађани траже и оставке чланова Кризног штаба, преусмеравање новца медицинарима и повратак на посао грађана отпуштених током пандемије.

        Грађани тренутно седе испред полицијског кордона и скандирају "Исти смо народ" и "Спустите штитове".

Ниш: Коме закон лежи у топузу, трагови

му смрде нечовјештвом

         Нишлије незадовољне актуелном влашћу и мерама за сузбијање вируса ковид-19, треће вече заредом протестују испред Скупштине града.

        Протест протиче мирно, али са значајно мањим бројем демонстраната него претходне две вечери.

        У првих сат времена протеста испред Скупштине града пристигло је неколико стотина демонстраната.

        Чују се пиштаљке и трубе, а учесници протеста носе транспаренте на којима између осталог, пише "Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом" и "Неодговорно повећање акциза, лажне вести, манипулација".

Чачак: „Народ и полиција моћна коалиција

        ВИШЕ десетина Чачана окупило се и вечерас у центру града на другом протесту против актуелне власти, који је почео у 18 часова.

        Они мирно протестују испред зграде локалне Скупштине уз повремене звуке пиштаљки и труба.

        На протесту се могу видети транспаренти на којима пише "Сутра опет", "Провокатори стоп", "Причај ти, слушамо те ми?", "Народ и полиција моћна коалиција", "Не дамо протест", "Хоћемо државу".

        Неки демонстранти носе иконе.

        На протесту је и председник Двери Бошко Обрадовић.

        У близини демонстраната нема униформисаних пилицајаца.

        Протест је заказан преко друштвених мрежа, под паролама "Доста лажи", "Нема стајања", "Народни протест" и "Сви заједно".

        На плакату који се делио друштвеним мрежама наведено је да је протест против "диктатуре (председника Србије Александра) Вучићевог режима, против полцијске бруталности, против лажи и обмана", а као ни за претходни протест није био потписан организатор.

Зрењанин: Укључи мозак, искључи РТС и Пинк

        Окупљени у Зрењанину носе транспаренте на којима пише "Стоп диктатури", "Хоћемо чисту воду, а не прљаве гуме", "Укључи мозак, искључи РТС и Пинк".

        Међу окупљенима има и родитеља са децом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари