Лутовац: Колики год био одзив бирача – наредни избори неће бити легитимни

БОШКО ОБРАДОВИЋ: ВУЧИЋУ ЖЕЛИМ ПУНО ЗДРАВЉА И – ФЕР СУЂЕЊЕ

        САВЕЗ за Србију (СзС) "расписао" је бојкот предстојећих избора као одговор на расписивање избора у Србији на сва три нивоа за 29. април.

        На конференцији за новинаре у СзС у Београду, председавајући тог савеза и председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац је оценио да без обзира на одзив гласача, предстојећи избори неће бити легитимни без представника опозиције чије захтеве, како је додао, власт игнорише.

        Истакао је да председник Србије Александар Вучић ствара "своју опозицију", уместо да уважи захтеве стварне опозиције за побољшавање изборних услова.

        Председник покрета Двери, Бошко Обрадовић казао је да "Вучићу жели пуно здравља, фер суђење и велику библиотеку у затвору", коментаришући тако изјаву Вучића: "Волео би он (Обрадовић) и да ме убију, али није популарно да то каже".

        "Као хришћанин, ја никоме не желим зло. А бојкот је само средство како би се дошло до фер избора, а онда и до фер суђења Александру Вучићу", рекао је Обрадовић.

        На питање новинара о његовом ставу о мигрантској кризи, који је за многе споран, Обрадовић је рекао да ће о томе говорити на конференцијама свог покрета Двери, пошто се, како је оценио, данас нису окупили да би причали о појединачним политикама, а "познато је да СзС има различите политичке ставове".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари