Јеремић: Вучић се коцкао на Трампову победу, то може скупо платити

ТВРДИ ДА ЋЕ ЊЕГОВА НАРОДНА СТРАНКА БИТИ „НОСИЛАЦ ПРОМЕНА У СРБИЈИ“

* У Србији ће ускоро бити нових избора, који ће вероватно бити одржани под повољнијим околностима од претходних, јер режим себи не може да дозволи још један изборни циклус без опозиције – уверен је Вук Јеремић

* „Мој циљ бављења политиком је да моја ћерка и сва наша деца не оду заувек у бели свет. Зато сам остао у Србији, иако сам имао бројне прилике у иностранству, и зато ћу се – рекао је у Инђији - борити све док овом злу не видимо леђа и док од Србије не начинимо нормалну земљу

_____________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се председник Србије Александар Вучић "неодговорно јавно кладио" на победу Доналда Трампа на изборима у САД, жртвујући притом признање Косова од стране Израела, и да ће му се то коцкање "обити о главу" ако победи Џо Бајден, што је све изгледније.

       "Администрација која ће вероватно доћи у Белу кућу неће заборавити да је Вучић усред кампање у Америци стао на Трампову страну потписивањем такозваног вашингтонског споразума зарад обичног фотографисања са председником САД, које, имајући у виду на шта је личило, боље да се није ни догодило", рекао је Јеремић у Инђији, где је основан општински одбор Народне странке.

       Јеремић је подсетио да је Вучић пре четири године "подржао Хилари Клинтон, али се извукао", а да су ове године на победу Трампа, поред њега, "јавно заиграли" и израелски премијер Бењамин Нетањаху и шеик Уједињених Арапских Емирата Мухамед бин Зајед.

       „За ту двојицу се не бојим, сигуран сам да ће се снаћи, али Вучићу се то коцкање може јако непријатно обити о главу. Нема, међутим, места радовању због његове погрешне процене, јер је он као улог ставио интерес целог народа. Зато је неопходно да што пре променимо власт", казао је Јеремић.

       Јеремић је истакао да ће у Србији "ускоро бити нових избора", који ће вероватно бити одржани под повољнијим околностима од претходних, јер режим себи не може да дозволи још један изборни циклус без опозиције.

       "На тим изборима може доћи до промена, а од нас зависи да ли ће се оне и догодити. Учинићемо све што је у нашој моћи да не буде крађе, а за то је потребно да имамо контролоре на свим бирачким местима и да разговарамо са народом по целој Србији. У претходних седам дана били смо у Шапцу, Књажевцу, Руми и Инђији, а следе Ваљево, Жабари, Ужице… Ускоро ћемо покрити целу Србију нашом страначком организацијом", истакао је Јеремић.

       Јеремић је додао да ће Народна странка бити "носилац промена", али да је промена власти тек први корак ка остваривању коначног циља – промене система и уређења Србије као модерне европске државе из које људи не беже.

       "Мој циљ бављења политиком је да моја ћерка и сва наша деца не оду заувек у бели свет. Зато сам остао у Србији, иако сам имао бројне прилике у иностранству, и зато ћу се борити све док овом злу не видимо леђа и док од Србије не начинимо нормалну земљу", закључио је Јеремић.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари