Јеремић: Вучић ће за столицу Косова у УН тражити нешто више

ТВРДИ ДА ЋЕ СРБИЈА ИМАТИ ПЛАЋЕНУ ОПОЗИЦИЈУ У СКУПШТИНИ И ПРАВУ ВАН ЊЕ

* «Ко год позива грађане да изађу на изборе 21. јуна, не понаша се другачије од оних који су 26. фебруара позивали да се иде у шопинг у Милано»

* «Власт ће одредити ко јој треба као професионална опозиција и њих пустити у парламент. У скупштини мора да буде Покрет слободних грађана, јер је Вучићу у парламенту неопходан ријалити, тамо неко мора да псује и прави сцене, а нико не може да псује као председник ПСГ Сергеј Трифуновић»

_________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће председник Александар Вучић 27. јуна у Вашингтону предати још један део суверенитета Србије на Косову, а да ће заузврат добити благонаклон поглед САД на изборе који ће бити одржани у недељу и који ће бити "све осим регуларни".

        «Не верујем да ће Вучић већ следеће недеље пристати на столицу Приштине у УН, што је иначе могуће само уз сагласност Србије, јер не би било рационално да то уради из једног корака. Вучић ће за столицу Косова у УН тражити нешто више", рекао је Јеремић телевизији Н1.

        Јеремић је навео да је сада јасно да Вучић преговара само о цени по којој ће Србија признати самопроглашено Косово.

        «Вучић је на намештено питање новинара после разговора са министром спољних послова Русије, Сергејом Лавровом, рекао да Србија не може Косову дати столицу у УН а да заузврат не добије ништа, што значи да се преговара још само о цени признања", рекао је Јеремић.

        Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, истакао је да је Вучић преместио разговоре о Косову и Метохији у Белу кућу у Вашингтону, и подсетио да га је власт СНС-а оптуживала да је он те преговоре преместио из УН у Брисел.

        "То је лаж, јер да су премештени у Брисел, онда Русија не би имала право вета на којем се Вучић данас захваљује Лаврову. Статус Косова мора да буде одлучен у Савету безбедности УН, што је иначе рекао Међународни суд правде у свом одговору на питање Србије које је постављено када сам био министар", рекао је Јеремић.

        Јеремић је, поводом избора заказаних за недељу, 21. јун, позвао грађане да тог дана остану код куће да би сачували здравље, и додао да ће се после изборног дана поново распламсати епидемија вируса корона као резултат боравка грађана на биралиштима у затвореном простору.

        "Ко год позива грађане да изађу на изборе 21. јуна, не понаша се другачије од оних који су 26. фебруара позивали да се иде у шопинг у Милано", рекао је Јеремић.

        Јеремић је навео да ће после 21. јуна постојати "професионална, плаћена опозиција у парламенту" и опозиција која је испунила обећање грађанима да неће учествовати на изборима и која се одрекла буџетских апанажа и привилегија.

        "Власт ће одредити ко јој треба као професионална опозиција и њих пустити у парламент. У скупштини мора да буде Покрет слободних грађана, јер је Вучићу у парламенту неопходан ријалити, тамо неко мора да псује и прави сцене, а нико не може да псује као председник ПСГ Сергеј Трифуновић", рекао је Јеремић.

        Јеремић је оценио да ће у скупштини бити заступљена и коалиција Метла, јер је власти потребан и неко ко ће "глумити опозицију ономе што намерава да уради на Косову".

        "Ми ћемо после лажних избора сачувати легитимитет и грађанима ћемо без грча и острашћености представљати наш програм и практична решења за бољи живот, као и нову политику у здравству и образовању", рекао је Јеремић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари