Јеремић: Србија у Белој кући погазила резолуцију СБ УН 478 – ко ће сада поштовати нашу 1244?

НИЧИЈИ ПРЕДСЕДНИК, ПРЕМИЈЕР ИЛИ КРАЉ НЕ БИ СЕО НА ХОКЛИЦУ КАО ВУЧИЋ У БЕЛОЈ КУЋИ

* „У истом документу се наводе односи Београда и Приштине, права хомосексуалаца у свету, 5Г мреже, амбасаде у Јерусалиму, третирање Хезболаха као терористичке организације, диверсификација енергетског снабдевања... То пас с маслом не би појео. Пола света нам се смеје, а друга половина је згрожена

* „Милош Обреновић није знао да се потпише, али зато никада није сам преговарао са Турцима... А јуче је (Србију) на хоклици у Белој кући представљао човек који је очигледно први пут видео оно што ће потписати само неколико минута касније

_______________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић оценио је данас да је документ који је председник Србије Александар Вучић потписао у Белој Кући "виц".

       Како се наводи у саопштењу те странке, Јеремић је навео да не постоји држава на свету "која иоле држи до себе" чији би председник, премијер или краљ "сео на хоклицу" и учинио тако нешто и хвалио се како је заузврат добио оловку.

       "У истом документу се наводе односи Београда и Приштине, права хомосексуалаца у свету, 5Г мреже, амбасаде у Јерусалиму, третирање Хезболаха као терористичке организације, диверсификација енергетског снабдевања... То пас с маслом не би појео. Пола света нам се смеје, а друга половина је згрожена", рекао је Јеремић у Ариљу, где је основан општински одбор Народне странке.

       Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине УН, рекао је да је Вучић потписао документ који је на штету Србије, јер се тим потписом обавезала да у наредних годину дана не лобира за повлачење признања самопроглашеног Косова, док се Приштина није обавезала да не лобира за даља признања.

       "Србија се обавезала и да премести амбасаду у Израелу из Тел Авива у Јерусалим, што је у директној супротности са Резолуцијом 478 Савета безбедности УН у којој стоји да се све чланице УН обавезују да неће учинити. Србија је, после САД и Гватемале, тек трећа држава на свету која ће имати амбасаду у Јерусалиму", навео је Јеремић.

       Он је упитао како ће се сада Србија кредибилно залагати за поштовање Резолуције 1244, "која је срж наше косовске политике", ако је тако лако прегазила другу резолуцију.

       Према његовим речима, Вучић у Белу кућу није повео никога ко познаје међународне односе и ко је могао да му укаже на последице потписивања понуђеног документа.

       Јеремић је навео да је председник Србије отишао у Вашингтон без икакве платформе о преговорима, и поновио да Вучић није имао уставна овлашћења да у њима учествује.

       "Милош Обреновић није знао да се потпише, али зато никада није сам преговарао са Турцима. Србија је пре само осам година била у ситуацији да је изаберу да председава Генералној скупштини УН, а јуче ју је на хоклици у Белој кући представљао човек који је очигледно први пут видео оно што ће потписати само неколико минута касније", рекао је Јеремић.

       Он је навео да ће Народна странка играти најважнију улогу у раскиду са "црнилом и екстремизмом који данас владају Србијом" јер има људе, политику и идеологију.

       "Народна странка гради организацију која ће бити способна да оствари изборну победу и спречи крађу избора од Суботице до Врања и која ће бити способна да преузме одговорност за вођење државе", рекао је Јеремић.

     

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари