Јеремић се нада да ће `међународна заједница` у бојкоташима и даље гледати релевантног саговорника

ИЗ ПАНЧЕВА ПОЗВАО ДА СЕ НЕ ДОЛИВА УЉЕ НА ВАТРУ ПОСТОЈЕЋЕ НЕТРПЕЉИВОСТИ У ДРУШТВУ

* Тврди да ниједна опозициона листа која ће учествовати на изборима нема капацитет да изброји гласове и контролише изборни процес и да ће зато морати да прихвате оно што им власт саопшти

______________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је да не треба доливати уље на ватру постојеће мржње и нетрпељивости у друштву, јер то највише одговара онима чије се политичко деловање заснива на деструкцији и којима поделе међу грађанима продужавају рок трајања на власти.

        Он је у Панчеву, на трибини Народне странке о бојкоту избора, позвао на спуштање тензија како би се створила претпоставка да један број гласача владајућег блока промени начин на који види ствари.

        "Они нису наши непријатељи, већ наше комшије и суграђани. Неки од њих су заведени, неки притиснути, неки само другачије мисле од нас, а то није и не сме бити смртни грех. Све док поделе буду биле на живот и смрт, дотле ћемо имати ситуацију сличну оној у Црној Гори, а тамо иста власт траје већ 30 година", навео је Јеремић.

        Оценио је да ће бојкот избора бити успешан ако режим и после 21. јуна настави са нападима на оне који бојкотују а не на оне који за себе тврде да су опозиција а заправо су помогли режиму изласком на изборе.

        "Други показатељ успеха бојкота биће ако међународна заједница настави да у нама види релевантног саговорника, јер ће то значити да нове институције немају легитимитет какав су имале раније", додао је лидер Народне странке.

        Јеремић је навео да ниједна опозициона листа која ће учествовати на изборима нема капацитет да изброји гласове и контролише изборни процес и да ће зато морати да прихвате оно што им власт саопшти.

        "Режим ће једнима рећи 'добили сте 2,8 одсто, више среће следећи пут', а другима 'браво, добили сте 3,2 одсто, прешли сте цензус'. Ти ће бројеви бити потпуно произвољни", рекао је Јеремић.

        Председник Народне странке је поновио да је останак код куће 21. јуна најбоље што грађани могу да ураде за себе, јер ће тако сачувати и здравље и достојанство, пошто епидемија вируса корона није прошла и постоји здравствени ризик од изласка на биралишта.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари