ЈЕРЕМИЋ: Ко је преместио преговоре о КиМ прво у амбасаду САД у Берлину, а потом у Белу кућу?

„ЈА САМ ЧЕСТО НАПАДАН ДА САМ ПРЕГОВОРЕ ПРЕМЕСТИО ИЗ ЊУЈОРКА У БРИСЕЛ – ШТО НИЈЕ ТАЧНО“

* „У Белој кући ће на некаквом видовданском састанку високих представника Београда и Приштине бити објављено оно што је претходно договорено, а шта је то - не зна нико у Србији, осим можда једног или два човека. Они ће у Белој кући остати пола сата, сат, можда им понуде и неки брзи ручак, али не више од тога

        ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић упитао је ко је преместио преговоре о Косову и Метохији прво у амбасаду САД у Берлину, а потом у Белу кућу у Вашингтону и на основу које институционалне одлуке.

        „Бела кућа и америчка администрација нису нарочито наклоњени српској страни, поготово када је реч о Косову и Метохији. Ја сам често нападан да сам преговоре из Њујорка преместио у Брисел, што није тачно, јер да јесте, Русија више не би имала вето на овом питању. Сада питам ко је и са каквим овлашћењима преместио разговоре у Белу кућу", рекао је Јеремић у Бору, где је разговарао са грађанима.

        Јеремић је навео да ће у Белој кући на "некаквом видовданском састанку" високих представника Београда и Приштине бити објављено оно што је претходно договорено, а шта је то - не зна нико у Србији, осим можда једног или два човека.

        "Они ће у Белој кући остати пола сата, сат, можда им понуде и неки брзи ручак, али не више од тога", рекао је Јеремић, који је бивши министар спољних послова Србије и бивши председник Генералне скупштине УН.

        Јеремић је навео да је "за жаљење то што је са српске стране у договарању учествовао Марко Ђурић или неко сличних квалитета".

        „О Косову и Метохији се у претходних осам година преговара без платформе и потпуно произвољно. Народна странка сматра да се са Косовом није шалити, играти и рачунати на међународне поделе, а у међувремену предавати ингеренције државе – телефонски број, судство, полицију, док заузврат није добијена чак ни мршава Заједница српских општина", рекао је Јеремић.

        Он је истакао да је то један од додатних разлога због којих би требало бојкотовати предстојеће лажне изборе и додао да је бојкот питање и елементарног људског достојанства.

        Потпредседник Народне странке Здравко Понош позвао је грађане да бојкотују изборе 21. јуна, јер не постоје ни здравствени ни политички услови.

        „Режим је ванредно стање искористио као кључни део своје изборне кампање. Власт која је окусила сласти ванредног стања и могућности да користи механизме које такво стање пружа, наставиће да их користи и у периоду пред нама. Наставићемо да живимо у ванредном стању док год буде трајала ова власт", навео је Понош.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари