Јеремић грађанима: Најбољи лек против намештених избора је да 21. јуна останете код куће

„НИКО СВОЈИМ ГЛАСОМ 21. ЈУНА НЕЋЕ ПРОМЕНИТИ РЕЗУЛТАТ ИЗБОРА ЈЕР ЈЕ УНАПРЕД ПОЗНАТ“

* Зоран ЛУТОВАЦ: Савез за Србију и друге опозиционе организације не бојкотују изборе, него бојкотују лаж да ће оно што ће се догодити 21. јуна бити избори

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је најбољи начин да грађани "пруже отпор намештеним и лажним изборима 21. јуна" да тог дана остану код куће, и најавио да ће опозиција у наредних двадесетак дана о томе разговарати с грађанима широм Србије.

        "Останите 21. јуна код куће и тако сачувајте здравље и достојанство. То је најважнија порука коју преносимо грађанима", рекао је Јеремић новинарима.

        Јеремић је код београдске пијаце Каленић с председником Демократске странке Зораном Лутовцем разговарао са грађанима, док су активисти њихове две странке делили нови број "Новина".

        Јеремић је навео два разлога због којих би грађани Србије требало да 21. јуна остану код куће.

        "Први је здравствени, јер ће здравствени ризик постојати и 21. јуна, и то не битно другачији од оног који постоји данас. Данас овакав скуп не би могао да буде одржан у затвореном простору, а сва бирачка места биће у затвореном простору. Други разлог је морални: нико својим гласом 21. јуна неће променити резултат избора, јер је унапред познат", сматра је Јеремић.

        На питање да ли је данашњи разговор с грађанима код пијаце "активан бојкот", Јеремић је рекао да "јесте у мери у којој здравствене и друге околности то дозвољавају", а Лутовац додао да је кампања бојкота "све време активна", само се "испољава на различите начине".

        "Кампања је и када наметнете тему, а ми смо то урадили још у децембру 2018. године, када смо као јединствена опозиција изнели захтеве за слободне и поштене изборе. То је кључна тема од како је формиран Савез за Србију, најјача политичка организација после СНС-а", рекао је Лутовац.

        Он је оценио да је "бојкот кључна политичка тема" од када је потписан "Споразум са народом" с почетка фебруара 2019. године.

        Лутовац је навео да Савез за Србију (СЗС) и друге опозиционе организације "не бојкотују изборе, него бојкотују лаж да ће оно што ће се догодити 21. јуна бити избори".

        Додао је да ће потом "грађани имати политичку опцију са којом ће моћи да се боре за своја права" странке које су "спремне да зарад општег добра жртвују своје интересе и које су спремне да се заједно са њима изборе за нове изборе", рекао је Лутовац.

 


Слични садржаји

Коментари