Јанковић: Потписано у Белој кући је капитулација Србије пред притиском САД

„РУСИЈА И КИНА ЋЕ У ТОМ ДОКУМЕНТУ ВИДЕТИ – ОНО ШТО ОН ЈЕСТЕ“   

* Владета ЈАНКОВИЋ: „Председник Србије је своју земљу довео у немогућ положај и тиме што је сва јаја ставио у једну (америчку) корпу

___________________________________________________________

       НЕКАДАШЊИ амбасадор у Лондону СР Југославије и Србије Владета Јанковић оценио је данас да ће захваљујући споразуму потписаном у Вашингтону, Косово за годину дана постати члан Уједињених нација.

       Јанковић је за портал Директно казао да ће се то догодити због тачке споразума у којој се каже да се на годину дана ставља мораторијум на активности Србије у прилог повлачењу признања независности Косова, с тим што Косово годину дана неће тражити пријем у међународне организације".

       "То значи да ће се догодити тачно оно што ми никада и нипошто нисмо смели да дозволимо, а то је да ће Косово за годину дана постати члан Уједињених нација. Не заборавимо да предстоје признања независности до сада уздржаних или нама наклоњених земаља, што значи потребан број гласова у Генералној скупштини", казао је он.

       Он је казао да ће све те државе, истичући посебно Русију и Кину, у том документу видети "оно што он јесте", према његовим речима, капитулацију Србије пред америчким притиском.

       Јанковић је навео да је председник Србије Александар Вучић политички и етички посматрано у име Србије "потпуно попустио пред Вашингтоном" и "ружно изневерио савезнике којима се клео на верност и братство".

       "Он је своју земљу довео у немогућ положај и тиме што је, како се то каже, 'сва јаја ставио у једну корпу'", рекао је Јанковић.

       Према његовој оцени, права сврха тог документа је предизборна кампања коју води председник САД Доналд Трамп и чин потписивања послужиће "само његовој промоцији", наводећи да је све изведено на њихову корист, а на штету обеју уговорних страна, посебно српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари