ДС нуди помоћ свог правног тима потписницима апела за смену кризног штаба

РАКИЋ: У НАШЕМ ПРАВНОМ ТИМУ ИМА И АДВОКАТА КОЈИ НИСУ ЧЛАНОВИ СТРАНКЕ

* Драгана РАКИЋ: Бројни потписници тог апела већ трпе последице на својим радним местима. Нема ничег важнијег од охрабривања тих лекара да издрже

______________________________________________________________________

        ДЕМОКРАТСКА странка (ДС) саопштила је да свој правни тим ставља на располагање лекарима и осталим грађанима који су потписали петицију за смену чланова владиног Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса у Србији а који су због подршке том апелу, како су навели из те странке, изложени "различитим видовима притисака и претњи".

        Наводећи да бројни потписници тог апела "већ трпе последице" на својим радним местима, заменица председника ДС Драгана Ракић оценила је да данас нема "ничег важнијег" од охрабривања тих лекара "да издрже".

        "Лицемерна гаранција министра здравља да потписнике петиције нико не сме да дира била би сувишна у уређеним демократским земљама, али ми не живимо у слободној демократској држави. Притисци на лекаре у Србији су наша реалност", казала је Ракић.

        Позвала је потписнике иницијативе којима је потребна бесплатна правна помоћ да се обрате Демократској странци позивом на број телефона 063 7865290 радним данима од 9 до 17 часова, односно путем имејла правнитим@дс.орг.рс.

        Упитана да ли ДС тиме намеће политичку конотацију апелу за смену чланова Кризног штаба, заменица председника те странке оценила је да се "аутократски режим може победити само солидарно и заједничким деловањем".

        "Ми смо најискренији у подршци потписницима апела. У правном тиму има и адвоката који нису чланови Демократске странке али желе да помогну општој борби за слободу и правду у Србији", казала је Ракић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари