Ђорђевић: Са Рио Тинтом је меморандум потписала и прва влада Ане Брнабић

ОПОЗИЦИОНИ ПОКРЕТ „ОСЛОБОЂЕЊЕ“ ПОДРЖАО ПРОТЕСТ У ЛОЗНИЦИ

* Млађан ЂОРЂЕВИЋ: „Влада Србије и Рио Тинто потписали су у јулу 2017. године меморандум којим се успоставља сарадња на развоју налазишта литијума. Меморандум је потписала Ана Брнабић. Штавише, сам Вучић је у јануару 2019. у јављању из Давоса обавестио народ Србије да је имао састанак са представницима компаније Рио Тинто и да их је замолио да убрзају пројекат

__________________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић осврнуо се на јучерашње изјаве Александра Вучића у вези са пројектом експлоатације литијума у лозничком крају.

       „Свестан беса народа и опште побуне народа Подриња против компаније Рио Тинто и долазеће еколошке катастрофе, Вучић је изјавио да су претходне власти донеле ту одлуку о литијуму, а да његове владе нису ништа потписивале нити било шта урадиле по том питању. То је чиста лаж“ каже Ђорђевић и износи доказе:

       „Влада Србије и Рио Тинто потписали су у јулу 2017. године меморандум којим се успоставља сарадња на развоју налазишта литијума. Меморандум је потписала Ана Брнабић. Штавише, сам Вучић је у јануару 2019. у јављању из Давоса обавестио народ Србије да је имао састанак са представницима компаније Рио Тинто и да их је замолио да убрзају пројекат. То су тада објавили сви домаћи медији“.

       Вучић сада, како каже Ђорђевић, „у страху од грађана покушава да пребаци одговорност на неке претходне владе“.

       „Јасно је да Вучић брутално лаже јер покушава да сакрије своје мутне дилове од народа Србије. Ова ситуација ће бити истерана на чистац“ каже председник покрета Ослобођење и додаје:

       „Захтевамо мораторијум на пројекат Рио Тинта, захтевамо да та компанија објави студију изводљивости која је уз сагласност Владе Србије проглашена пословном тајном и захтевамо да се представници те компаније након три године одбијања коначно састану са мештанима лозничког краја и представницима еколошких удружења“.

       Покрет Ослобођење је позвао грађане Србије да се у својим локалним срединама организују и супротставе сличним пројектима: „Време је да се у градовима и селима супротставимо пљачки, корупцији, и оваквим мутним пројектима којима се уништава наша Србија. Покажимо Вучићу шта мислимо о његовом арчењу и распродаји Србије“.

       (саопштење покрета „Ослобођење“)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари