Ђилас: Власт се одржава јер ћуте академици, професори, новинари, култура...

„СРБИЈА МОРА ДА ПОКАЖЕ ХОЋЕ ЛИ У ИЛИ ЋЕ СЛЕДИТИ ВУЧИЋА НА КИНЕСКОМ ПУТУ“

* „Ванредни парламентарни избори вероватно ће бити одржани крајем следеће године, заједно са београдским, а то демантује критичаре бојкота избора који су говорили да Вучићев режим остаје на власти наредне четири године“

_____________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да актуелна власт у Србији опстаје због тога што ћуте академици, професори, новинари, људи из културе и бизниса и прихватају све као нормално што се у земљи дешава.

       „Ћуте да би избегли последице, не схватајући да ће пре или после, на овај или онај начин, зло закуцати и на њихова врата“, казао Ђилас за дневник „Данас“.

       Ђилас је рекао да је Европска унија реаговала на претходне изборе, које он види као нерегуларне, а да се то види кроз критике избора одржаних 21. јуна од стране одређених посланичких група у Европском парламенту и неотварања нових поглавља у евроинтеграцијама Србије.

       "Прихватање иницијатива српске опозиције за слање посебних комисија које ће се бавити медијима и владавином права и то од стране 311 посланика ЕП, десетине текстова о српском режиму и прилога на медијима широм ЕУ су само део онога што се десило у само 30 дана после лажних избора", додао је Ђилас.

       Нагласио је да је на Србији да покаже да ли хоће у Европску унију, па да као Хрватска добије 22 милијарде евра помоћи за борбу против пандемије корона вируса или ће пратити председника Србије Александра Вучића „на његовом путу ка Кини“.

       Ђилас је казао да ће ванредни парламентарни избори вероватно бити одржани крајем следеће године, заједно са београдским те да то демантује критичаре бојкота избора који су говорили да „Вучићев режим остаје на власти наредне четири године“.

       Говорећи о економији, Ђилас је подсетио да је његова странка почетком године изашла са економским програмом, као и да је предлозима помогла грађанима током епидемије корона вируса у Србији.

       "Субвенције за плате за оне којима је приход мањи у првом полугодишту, повећање за око 40 одсто плата лекара, наставника, сестара, васпитачица науштрб финансирања сулудих пројеката, бесплатан оброк у школи и куповина уџбеника уместо куповине оружја, улагање 200 милиона евра у изградњу и реконструкцију школа, обданишта, болница, а не у пројекте на којима раде кинеске фирме, кинески радници и кинеске машине", рекао је Ђилас.

       Коментаришући оштре критике које је представник Срба у Хрватској Борис Милошевић добио због одласка на прославу 25. годишњице војно-полицијске акције Олуја, Ђилас је оценио да Срби у Хрватској имају право да сами доносе одлуке које се тичу њиховог живота".


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари