Ђилас: Власт протесте приказује као обрачун хулигана, а и хулигани и полиција штите само Вучића

ПОНОШ: САМО ВУЧИЋ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПОЧЕО – МОЖЕ СВЕ И ДА ЗАУСТАВИ

* Председник ССП Драган ЂИЛАС: На снимцима се понекад види да баш они који нападају полицију, бацају камење и ломе, а кад полиција крене у акцију - мирно стоје поред и нико их не дира, тако да је јасно да је реч о убаченим провокаторима

* Новинарима се обратили и Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац и Слободан Самарџић који су позвали грађане да се окупе у што већем броју и мирно искажу протест, не наседајући на провокације

_____________________________________________________________________

         ЛИДЕР Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је на конференцији за новинаре да ће „Српска опозиција и данас бити уз свој народ који има право да се бори за живот“.

        Он је истакао да власт жели да протесте прикаже као обрачун хулигана, а да су, како је рекао „и хулигани и полиција ту да штите само Александра Вучића, а нико није ту да брани народ“.

        Ђилас је напоменуо да се на снимцима понекад види да баш они који нападају полицију, бацају камење и ломе, кад полиција крене у акцију, мирно стоје поред и нико их не дира, „тако да је јасно да је реч о убаченим провокаторима“.

        Потпредседник Народне странке, Здравко Понош, је Вучића „по начину на који се обрачунава са својим народом“ упоредио с диктатором Чилеа Аугустом Пиночеом и с вођом немачких нациста Адолфом Хитлером.

        Он је додао да сценарио подсећа на деведесете године и да је Србија на корак да после издајника и агентура, „режим измисли спољну претњу, исто као што су чинили док су били на власти деведесетих година“.

        Понош је поновио да само Вучић „који је све започео, може све и да заустави“ тако што ће испунити захтеве: да престане да пребија грађане, да се формира техничка влада и деполитизован Кризни штаб и да се испита одговорност полиције за брутално насиље.

        Полицајцима је поручио да „сви пре или касније заврше пред судом“ и да се мора јасно рећи ко је наредио пребијање грађана.

        На конференцији су говорили и Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац и Слободан Самарџић који су позвали грађане да се окупе у што већем броју и мирно искажу протест, не наседајући на провокације.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари