Ђилас: Видели смо шта Албанци траже. Вучићу, шта си ти тражио, шта је твоја платформа?

„ПРОТЕСТИ СУ ЗАТО ШТО ЉУДИ ВИШЕ НЕ ПРИСТАЈУ ДА ИХ ПРАВЕ БУДАЛАМА И ЛУДИМА“

* Коментаришући Вучићеву изјаву да су за скок заразе у Србији криви протести, Ђилас је рекао да је то немогуће због периода инкубације вируса, времена потребног за јављање симптома, тестирање грађана и објављивање тих резултата тестова

* За тешку епидемиолошку слику у Србији Ђилас је оптужио Вучића и казао да су људи који се појављују ових дана у евиденцији заражених и умрлих, инфекцију вирусом добили на дан избора, 21. јуна или напосредно пре тога датума

___________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас упитао је данас у видео-поруци председника Србије Александра Вучића шта је у име Србије рекао током разговора о питању Косова у Паризу.

         „Видели смо шта Албанци траже. А шта си ти тражио, шта си ти предложио са којим мандатом, са којом платформом? То нас интересује", казао је Ђилас, пренела је ССП.

         Ђилас је оценио да је разлог за протесте грађана у више градова Србије то што народ "не прихвата више да га праве будалом и лудима".

         "Говорио сам да ако не буде дијалога, ако се не повучете неколико корака назад и не почнете да причате, да тај народ више нико неће моћи да контролише", нагласио је Ђилас.

         Казао је да је Александар Вучић на демонстрације слао своје људе који су изазивали инциденте, због чега су незадовољни грађани били нападани.

         Осврнувши се на стање здравства Србије од почетка епидемије корона вируса, Ђилас је рекао да бољу опрему имају припадници Жандармерије, него лекари који би требало да спасавају земљу.

         Ђилас је поновио предлоге Савеза за Србију да држава формира нови Кризни штаб за борбу против епидемију, састављен од стручњака, да налогодавци пребијања грађана током протеста сносе одговорност, и да се формира "техничка влада" која ће Србију "водити кроз епидемију".

         "Па нека народ гласа како мисли да треба. То је једини начин да се смање тензије, да избегнемо ове сукобе који су сваки дан све већи и већи", нагласио је Ђилас.

         Коментаришући Вучићеву изјаву да су за скок заразе у Србији узрок протести, Ђилас је рекао да је то немогуће због периода инкубације вируса, времена потребног за јављање симптома, тестирање грађана и објављивање тих резултата тестова.

         Ђилас је рекао да то потврђује и јучерашњи нетачни навод Вучића да су протести почели пре пет дана, иако је први протест одржан у уторак увече.

         За тешку епидемиолошку слику у Србији Ђилас је оптужио Вучића и казао да су људи који се појављују ових дана у евиденцији заражених и умрлих, инфекцију вирусом добили на дан избора, 21. јуна или напосредно пре тога датума.

         О синоћним наводима Вучића да неколико хиљада грађана на протестима потенцијално шири корона вирус на више десетина хиљада људи, Ђилас је рекао да 80 одсто грађана на протестима носи маску, али је навео да је на утакмици фудбалера Црвене звезде и Партизана 10. јуна било 20.000 људи без маски.

         По тој математици, додао је Ђилас, навијачи са те утакмице проширили су вирус на 250.000 грађана Србије.

         "Људи су на утакмицу отишли верујући да је све под контролом, а ти и твоји лекари сте рекли да је вирус побеђен", казао је Ђилас.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари