Ђилас: Србија након лажних избора добија и лажну владу

„СБ ОЦЕНИЛА ДА ЋЕ ЕКОНОМСКИ РАСТ У СРБИЈИ БИТИ НИЖИ НЕГО У АЛБАНИЈИ, С. МАКЕДОНИЈИ И ЦРНОЈ ГОРИ“

* Председник ССП Драган ЂИЛАС: За мандата прве владе Ане Брнабић земљу је напустило скоро 200.000 људи, на територији целе Србије изграђена је само једна нова основна школа, а плате лекара такве су три пута мање него у Румунији

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас оценио је данас да ће Србија, након лажних избора, добити и лажну Владу.

       „Владу континуитета у чијем је мандату, по речима премијерке, мафија ушла у државне органе, која у овој години није отворила ниједно поглавље у придруживању ЕУ, која је скоро дуплирала спољнотрговински дефицит, која се шалила са короном па нас затварала на по 80 сати. То је иста Влада за чијег је трогодишњег мандата земљу напустило скоро 200.000 људи, а изграђена је на територији целе Србије само једна нова основна школа, док су плате лекара такве да су три пута мање него у Румунији", оценио је Ђилас.

       Како се наводи у саопштењу, Ђилас је оценио да ће у Србији, по процени Светске банке, раст бити нижи од раста у Албанији, Македонији и Црној Гори.

       Заменик председника ССП Борко Стефановић рекао је да је бесмислена тврдња из експозеа да Србија наставља европски пут, јер ниједно поглавље није отворено.

       "Пронашли смо идентичне реченице као и у експозеу од пре четири године", додао је Стефановић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари