Ђилас: Једини начин да се не гласа за Вучића је – не изаћи на изборе

«ПРЕКИНУО САМ КОМУНИКАЦИЈУ СА СЕРГЕЈОМ ТРИФУНОВИЋЕМ ИАКО СМО ПРИЈАТЕЉИ»

* Кометаришући позиве ЕУ опозицији да изађе не изборе и не бојкотује их, рекао је: «Нека они изађу уместо нас, ако им је то толико важно". А на питање зашто то не пита европосланике Тању Фајон и Владимира Билчика, Ђилас је најавио да предстоји разговор и додао: "Свашта ћу им рећи... зато што су саучесници овог што ради Вучић»

_____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да је "једини начин да се не гласа за Александра Вучића" на изборима у Србији 21. јуна, да се не изађе на њих, и оценио да су услови за изборе гори него пре епидемије корона вируса.

        "Ово су једини избори у свету на којима се бира опозиција јер су унапред познати какви су резултати и ко би ће бити власт", рекао је Ђилас за ТВ Н1.

        Ђилас је поручио грађанима да ће неизласком на изборе показати да нису "Вучићева лутка на концу" и најавити да "Вучић неће бити власт за две године, а можда и раније".

        Ђилас очекује да ће можда већ следеће године поново бити избори јер сматра да ће се криза појачати. Стање у Србији је упоредио с експрес-лонцем у "којем притисак расте и, ако не попусти, експлодираће".

        Председник ССП је рекао да је прекинуо комуникацију с лидером Покрета слободних грађана Сергејом Трифуновићем због његове изјаве да му опозиција која бојкотује изборе "црта мету на челу". Додао је да, иако су пријатељи, ипак постоји граница.

        Ђилас је рекао да излазност на предстојећим изборима није битна, већ је битна "излазност на граници", број људи који напуштају Србију.

        Кометаришући позиве Европске уније (ЕУ) опозицији да изађе не изборе и не бојкотује их, рекао је: "Нека они изађу уместо нас, ако им је то толико важно".

        На питање зашто то не пита европосланике Тању Фајон и Владимира Билчика, Ђилас је најавио да предстоји разговор и додао: "Свашта ћу им рећи... зато што су саучесници овог што ради Вучић".

        Ђилас је рекао да ЕУ "не треба да смени Вућича, сами ћемо то урадити", али не треба ни да га подржава.

        Говорећи о будућности Савеза за Србију (СЗС), Ђилас је рекао да СЗС мора да се "реформише и види како ће даље функционисати", о чему ће се разговарати.

        "СЗС је део шире опозиције и треба наћи начин како ће та права опозиција која држи реч и обећања, будуће акције усклађивати и остати заједно у свему", рекао је Ђилас.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари