Ђилас: Излазност на минулим изборима најмања од Петог октобра - није прешла 40 одсто

ЗАГРЕБАЧКОМ „ВЕЧЕРЊЕМ ЛИСТУ“ РЕКАО ДА НА 80 ОДСТО БИРАЧКИХ МЕСТА НИЈЕ БИЛО КОНТРОЛОРА

* „То је за трећину мање него 2016. године иако Вучић и његови тврде да излазност упркос бојкоту није била мања, него чак и већа у односу на неке од претходних избора... Вучићу су на изборима честитали само Орбан и Туск“

___________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да је на недавно одржаним парламентарним изборима у Србији, које је већи део опозиције бојкотовао, забележена "најмања излазност у последњих 20 година".

        Ђилас је за загребачки Вечерњи лист оценио да је "бесмислено причати о излазности у условима притисака, крађе, убацивања листића, непостојања контролора на 80 одсто бирачких места", али и додао да се "лако израчуна да излазност није прешла 40 одсто уз све притиске које је власт спроводила".

        "То је за трећину мање него 2016. године иако Вучић и његови тврде да излазност упркос бојкоту није била мања, него чак и већа у односу на неке од претходних избора", навео је један од лидера Савеза за Србију.

        Ђилас је рекао и да је изузетно задовољан држањем ЕУ према начину на који су одржани избори у Србији.

        "Вучићу су честитали само Орбан и Туск. Три посланичке групе у Европском парламенту су оспориле ове изборе и потписале службени допис у ком подржавају захтев српске опозиције да се по угледу на Македонију пошаљу експертски тимови који ће оценити стање у области медија и владавине права у заробљеној држави каква је Србија", навео је.

        Упитан да ли види одговорност и у властима које су претходиле Александру Вучићу и Српској напредној странци, Ђилас је рекао да је опозиција у Србији "далеко од идеалне" и да је правила грешке док је била на власти али и додао да није била "у дилу са криминалцима, нити организовала митинге подршке испред судова где се суди функционерима за покушаје убиства новинара или сексуално злостављање".

        "Нисмо жртвовали животе људи да би доказали да се могу одржати избори, ни фалсификовали број оболелих и преминулих да покажемо како се успешно боримо против короне. Нисмо фалсификовали економске податке да покажемо како напредујемо и оно што је најважније – нисмо и ни данас не мрзимо оне који мрзе нас јер Србији је доста подела", рекао је лидер ССП.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари