Бакић: Вучић је добио само петину гласова Београда, зато ће владати у страху

„САДА ОНИ МАЛО ЈУРЕ НАС, ПА ЋЕМО ОНДА МИ ЈУРИТИ ЊИХ“

* Социолог Јово БАКИЋ: Пред Народном скупштином у једном тренутку појавило тридесетак људи који спадају у хулигане и који су највероватније припадници Јањичара, групе која је прешла из Звезде у Партизан... Поделили су се на две групе, једна је правила неред покушавајући да продре у Скупштину. Сукоб се продубљивао, да би они онда преузели улогу полицајаца у цивилу и батинали грађане. То је оно што се дешавало испред Скупштине Србије

_____________________________________________________________________

        „САДА мало јуре они нас, па ћемо онда ми њих, али кључна ствар ће да се деси када снаге реда схвате да не штите државу, него мафијаше који су отели државу. Када то схвате, онда ће дани ове мафије бити одбројани. Чувари реда још нису то схватили, они извршавају свој задатак и у председнику СНС виде и председника државе, што он формално и јесте, али кључно је то што је он припадник једне мафијашке организације – изјавио је за Данас социолог Јово Бакић.

        - Не може се знати када ће све то десити, али се са великом вероватноћом може предвидети да ће се – уверен је Бакић - једном то десити. Нагомилана негативна енергија у грађанима тек почиње да се празни“.

        Нагласио је да је Вучић изузетно иритантна природа и човек који нема сасвим контролу над самим собом, а има контролу над државом и као такав је изузетно опасан:

        „Увођење новог полицијског часа у Београду најавио је човек који је прогласио победу над короном и расписао изборе, а онда су му на предизборним скуповима, на утакмицама, на другим масовним приредбама, људи почели да се заражавају. И када су одржани избори, након прикривања броја заражених и умрлих, одједном се поново говори о посебним мерама и полицијском часу који би трајао читав викенд. Све је то смеша која код људи који умеју да мисле производи гнев, јер Вучић показује незабележену дозу бахатаости и осионости.

        - Мисли да ако је добио преко два милиона гласова да му то обезбеђује сигуран мандат, потпуно заборављајући да је можда само једна петина Београђана гласала за њега. А онај ко нема Београд тај ће живети у страху.

        Бакић тврди да се пред Народном скупштином у једном тренутку појавило тридесетак људи који спадају у хулигане и који су највероватније припадници Јањичара, групе која је прешла из Звезде у Партизан, да би дисциплиновала југ, односно јужне трибине:

        „У том смислу они су се поделили на две групе, једна је правила неред покушавајући да продре у Скупштину, јер грађани то нису имали као идеју, провоцирајући полицију да реагује. Сукоб се продубљивао, да би они онда преузели улогу полицајаца у цивилу и батинали грађане. То је оно што се дешавало испред Скупштине Србије“, прича Бакић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари