Антић: Ко и зашто довози мигранте из Мађарске у Србију?

„ПРЕ ТРИ НЕДЕЉЕ У СРБИЈИ ЈЕ БИЛО 8.000 МИГРАНАТА, А САДА ИХ ЈЕ ПРЕКО 12.000“

         ПОЗИВАМО Владу и надлежна министарства да одмах  упознају јавност са разлозима за преузимање и довожење миграната из Мађарске у Србију и њихово смештање у војне објекте.

        Пре три недеље у Србији је било смештено укупно око 8000 миграната, а данас их је преко 12000. Њихово преузимање врши се ноћу на граници са Мађарском, а смештају се у прихватне центре и војне објекте по Србији. Један од таквих објеката је и Војна установа "Моровић" која је јавности представљена као објекат за смештај потенцијано заражених вирусом Корона.

        Грађани Србије имају право да знају ко је и са којим циљем договорио и реализује насељавање миграната из ЕУ по Србији. Имајући у виду смештајне капацитете војног објекта Моровић итекако је забрињавајуће и од јавног интереса да знамо хоће ли они у потпуности бити попуњени мигрантима које неће Европа.

        Влада Србије мора одмах да обавести јавност какве је споразуме потписивала у вези миграната и које и какве обавезе је преузела, те да ли најновије отварање границе између Мађарске и Србије има везе са насељавањем миграната на нашој територији.

        (изјава Новице Антића, члана председништва покрета Метла-2020)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари