Алексић: Народна странка остаје при бојкоту избора

„ВЛАСТ ЈЕ ЗАКАЗИВАЊЕМ ИЗБОРА ЗА 21. ЈУНИ ПОКАЗАЛА ДА ЈОЈ ЈЕ ДО ВЛАСТИ А НА ЗДРАВЉА ГРАЂАНА“

* Мирослав АЛЕКСИЋ: "Народна странка позива грађане да 21. јуна остану код куће због своје безбедности и због непостојања ниједног јединог услова за фер изборе. Ми подржавамо укидање ванредног стања, али не подржавамо апсолутно неодговорно расписивање избора и почетак кампање одмах по укидању ванредног стања"

_________________________________________________________________________

        ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке и посланик Мирослав Алексић изјавио је да је власт заказивањем избора за 21. јун показала да јој је више стало до власти него до живота грађана и да Народна странка неће мењати одлуку о бојкоту избора, коју је донела још 20. августа 2019. године.

        "Животи и здравље грађана морају бити на првом месту без обзира на политичке калкулације. Циљ власти је, међутим, да што пре буду одржани избори на којима ће се такмичити сами са собом, остварити 'историјски резултат' и наставити да седе у својим фотељама", рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије. 

        Алексић је навео да Народна странка неће мењати одлуку о бојкоту и неће лагати грађане, и додао да су услови за изборе много гори него пре ванредног стања, а да странке које су промениле одлуку и најавиле да ће изаћи на изборе 21. јуна "грађанима дугују озбиљне одговоре".

        "Народна странка позива грађане да 21. јуна остану код куће због своје безбедности и због непостојања ниједног јединог услова за фер изборе. Ми подржавамо укидање ванредног стања, али не подржавамо апсолутно неодговорно расписивање избора и почетак кампање одмах по укидању ванредног стања", рекао је Алексић.

        Алексић је, поводом инцидента у Скупштини Србије у којем је учествовао председник Двери Бошко Обрадовић, рекао да је Народна странка против сваке врсте екстремизма, нецивилизованог и делинквентског понашања, без обзира да ли долази од представника власти или опозиције.

        Потпредседник Народне странке је оценио да се власт током ванредног стања понашала потпуно неодговорно. 

        "Нисам ловац на грешке режима и не занима ме да ли ће председник Србије Александар Вучић председника Кине Си Ђипинга звати братом, глумити поштара у Новом Пазару и делити респираторе, али ме занима када власт хапси грађане и на суђењима преко Скајпа их кажњава са 50.000 динара и 150.000 динара, док хулигани добијају дозволе од власти СНС да се слободно крећу и пале бакље по крововима", рекао је Алексић.

        Алексић је, поводом Вучићеве изјаве да је паљење бакљи организовало удружење младих, позвао председника Србије да погледа фотографије на којима високи функционери из Крушевца деле бакље, и подсетио да се и посланик СНС-а Владимир Ђукановић "хвалио тиме".

        "Можда су Ђукановић и крушевачки функционери део те организације младих коју финансира држава", рекао је Алексић. 

        Алексић је истакао да су се грађани током ванредног стања понашали одговорно и да су слушали савете стручњака и лекара.       

        "Сви дугујемо захвалност лекарима и медицинском особљу, јер су радили срцем и нису се обазирали на недостатак заштитне опреме и обећања о повећању плате за 10 одсто, а повећана им је само за пет одсто. Показало се да се здравствени систем распао и да се све заснивало на личном пожртвовању лекара. Зато морамо да поново успоставимо здравствени систем", закључио је Алексић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари