Нова ДСС: План САД и ЕУ за решавање косовског питања треба одбацити у целости

„НИКО НЕМА ПРАВО  - БЕЗ ОБЗИРА НА УЦЕНЕ И УЛТИМАТУМЕ – ДА ПОВОДОМ КиМ КРШИ УСТАВ СРБИЈЕ“

* Председништво странке: Слепо настављајући политику евроинтеграција и након признавања сецесије Косова од стране већине држава Европске уније као и најмоћнијих држава Запада, српске власти довеле су Србију пред понор и захтев да и сама призна сецесију своје јуже покрајине

* „Непромишљена, незналачка а суштински кукавичка и недостојна политика мора хитно и коренито да се мења... Нови ДСС ће штитити националне и државне интересе одупирући се свакој поданичкој и издајничкој политици свим расположивим демократским институционалним и ванинституционалним средствима

_____________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИШТВО Нове Демократске странке Србије (Нова ДСС) оценило је данас да нико нема право, без обзира на све спољне претње, уцене и ултиматуме, да решавању питања Косова и Метохије приступа кршећи Устав Србије, као и да план САД и ЕУ за решавање косовског питања треба одбацити у целости.

          Председништво те странке је у закључку оценило да је политика решавања српске јужне покрајине Косова и Метохије "доживела потпуни крах за који одговорност сносе све српске владе од 2008. године до данас".

          "Слепо настављајући политику евроинтеграција и након признавања сецесије Косова од стране већине држава Европске уније као и најмоћнијих држава Запада, српске власти довеле су Србију пред понор и захтев да и сама призна сецесију своје јуже покрајине", наводи се у саопштењу те странке.

          Према њиховим речима, таква "непромишљена, незналачка а суштински кукавичка и недостојна политика мора хитно и коренито да се мења".

          "Нико нема права, без обзира на све спољне претње, уцене и ултиматуме да решавању питања КиМ приступа кршећи Устав Србије и учествује у разградњи и растакању земље, њене државне територије, њеног националног идентитета и достојанства", оценили су у саопштењу.

          Истакли су да план ЕУ и САД за решавање косовске кризе треба одбацити у целини, јер је реч о предлогу "који је у директној супротности са Уставом Србије" јер предвиђа фактичко признање јужне српске покрајине као независне државе, као и да би могао да доведе до даљег угрожавања српских националних интереса, попут Републике Српске и њеног опстанка.

          Председништво Нове ДСС оценило је и да би потписивање тог, или неког сличног споразума који Србију и "сецесионистичко Косово" третира као две равноправне стране, "несумњиво представљало чин велеиздаје", а да би потписници сносили кривичноправну одговорност.

          "Буде ли се досадашња погубна политика хитно и коренито заменила одлучном одбраном територијалног интегритета државе и српске нације у целини, Нова ДСС ће таквом преокрету дати пуну и безрезервну подршку. Не буде ли до тога дошло, Нови ДСС ће штитити националне и државне интересе одупирући се свакој поданичкој и издајничкој политици свим расположивим демократским институционалним и ванинституционалним средствима", додаје се у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари