Кремљ: Ако ал-Багдади више није жив – то ће бити Трампов озбиљан допринос борби против тероризма

МОСКВА ВИШЕ НЕ ТВРДИ ДА АМЕРИЧКИХ АВИОНА И ХЕЛИКОПТЕРА НИЈЕ БИЛО НАД ИДЛИБОМ

Доналд Трамп са најближим сарадницима

прати ток "операције у Идлибу"

* ФАКТИ: Москва је фактички своје прво "ако" поводом америчке операције против `калифе` Исламске државе само ублажила и претворила у "уколико". А јесте значајно кориговала тврдњу свог војног врха да америчких хеликоптера над Идлибом није било и да кућу у којој се крио ал-Багдади нису могли разорити амерички авиони јер их такође није било. То је, нема сумње, у функцији подршке Доналду Трампу. Званична Москва напросто неће да утерује у лаж "руског агента" Трампа у време када му дубока држава глобализма преко Демократске партије преко импичмента потпаљује ватру под ногама

        РУСИЈА је донекле ублажила своју прву реакцију на тврдњу Доналда Трампа да се у провинцији Идлиб, која је под контролом сиријске Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра), вођа Исламске државе Абу Бакр ал-Багдади разнео експлозивом да не би пао у руке америчким командосима. Али, само донекле.

        Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да ће се о озбиљном доприносу председника САД борби против тероризма моћи говорити уколико се потврди да је ал-Багдади заиста завршио живот у Идлибу захваљујући америкој командоској операцији.

        У овом „уколико“ садржана је резерва. Међутим, Песков је делимично кориговао и првобитно саопштење Министарства одбране РФ да Москва није давала дозволу никаквим америчким хеликоптерима да уђу у ваздушни простор над Идлибом и да по циљевима у тој сиријској провинцији нису последњих дана дејствовали авиони САД  ни њихових савезника.

        Песков је у тој функцији изговорио: „Ако су припадници наших оружаних снага заиста видели у зони (операције) америчке авионе и дронове који су тамо могли дејствовати“.

        Трамп се јуче захвалио Русији, Турској, Сирији и Ираку на помоћи у операцији у Идлибу.

        Председник САД изјавио је да је Багдади био у тунелу без излаза са своје троје деце и да је – када је то схватио - активирао појас са експлозивом од чије детонације су сви погинули.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари