Председник Јерменије устао против Пашињана – тражи да власт преда „влади националног сагласја“

АРМЕН САРКИСЈАН ЗАТРАЖИО ДА ВЛАДА И ПАРЛАМЕНТ РАСПИШУ ПРЕВРЕМЕНЕ ИЗБОРЕ

* У Јеревану су на Тргу слободе поново хиљаде и хиљаде људи који траже да Пашињан оде. По принципу: боље сам... Главни говорник био је други човек Републиканске партије Едуард Шармазанов који се директно обратио Пашињану: „Ако си, као што тврдиш, видео да другог излаза у Карабаху нема – зашто оно што си потписао ниси потписао раније? Због чега си дозволио да имамо оволике узалудне жртве? Али, главно питање је: с којим правом си Азербејџану предао Шуши, Хадрут, Матагис и Талиш?!“

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Јерменије Армен Саркисјан позвао је владу Никола Пашињана и национални парламент правительство да припреме превремене парламентарне изборе.

       Навео је да је „рањен Арцах (Карабах)“, да је социјални систем земље суочен са „колосалним проблемима“ и да ће доток избеглица из Карабаха створити хуманитарну катастрофу.

       Наводећи да је последњих дана имао консултације са свим релевантним политичким партијама и личностима, закључио је:

       „Апсолутна већина се сагласила да су неопходни оставка владе и ванредни парламентарни избори“.

Армен Саркисјан

       Саркисјан се срео са делегацијом града Хадрута којој је открио да он нема никакве везе са изјавом о прекиду рата коју су потписали Пашињан и председници Русије и Азербејџана.

       Саркисјан је овим де факто стао на страну оних који изнуђују пад Пашињановог режима који се 2018-те домогао власти преко обојене револуције у Јеревану у организацији америчке агентуре.

       Посебно је нагласио да земљу до превремених избора треба да води „влада националног сагласја са несумњивим професионалним нивоом“.

       Додао је да је то једини начин да се Јерменија спаси од нових потреса и да са достојанством изађе из ситуације у којој се нашла

       У Јеревану су на Тргу слободе поново хиљаде и хиљаде људи који траже да Пашињан оде. По принципу: боље сам...

       Главни говорник био је други човек Републиканске партије Едуард Шармазанов који се директно обратио Пашињану:

       „Ако си, као што тврдиш, видео да другог излаза у Карабаху нема – зашто оно што си потписао ниси потписао раније? Због чега си дозволио да имамо оволике узалудне жртве? Али, главно питање је: с којим правом си Азербејџану предао Шуши, Хадрут, Матагис и Талиш?!“

Смењени шеф дипломатије и командант жандармерије

        Армен Саркисјан је на Пашињаног предлог сменио шефа дипломатије Зограда Мнацакањана.

        Није саопштено - због чега.

        На исти начин је сменио и команданта жандармерије Гургена Далајкана.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари