Пашињан пристаје само на ванредне изборе – да народ одлучи

ТВРДИ ДА ЊЕГОВИ ПРОТИВНИЦИ ИМАЈУ ОГРОМНЕ РЕСУРСЕ, АЛИ - СВЕ МАЊЕ ПРИСТАЛИЦА

* Никол ПАШИЊАН: „Спреман сам да напустим место премијера ако већина на ванредним изборима буде против мене. Али, спреман сам и да наставим лидерство у Јерменији у овом тешком тренутку у случају да добијем потврду народног поверења“

____________________________________________________

          ЈЕРМЕНСКИ премијер Никол Пашињан поручио је својим политичким противницима да ће положај напустити само ако то буде одлука народа.

          На ванредним изборима који би били одржани 2021-ве.

           Истовремено је позвао све политичке снаге у земљи на консултације о тим изборима.

          „Спреман сам да напустим место премијера ако већина на ванредним изборима буде против мене. Али, спреман сам и да наставим лидерство у Јерменији у овом тешком тренутку у случају да добијем потврду народног поверења“.

          Додао је да захтеви опозиције да поднесе оставку немају потребну народну подршку:

           „Опозиција је имала прилику да том свом захтеву обезбеди народну подршку. Опозиција има огромне финансијске, медијске и организационе ресурсе и широке могућности за организовање митинга и протестних акција, али не само што није била у стању да обезбеди подршку народа за своје захтеве, већ се и број њених присталица свео минимум. Протести на на трговима су незмало замрли, а нико не може рећи да власт држимо грубом силом. Напротив, оптужују нас да смо премекани“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари