Јерменска партија Алијанса тражи формирање „међудржавног савеза са Русијом“

ПРЕДЛАЖЕ ОДНОСЕ СЛИЧНЕ ОНИМА КОЈЕ РУСИЈА ИМА СА БЕЛОРУСИЈОМ

Тигран Урихањан

* Лидер Алијансе Тигран УРИХАЊАН: Јерменија би остала чланица УН, суверена и независна земља која јача своју војску и води спољну политику. Али, ако реалност буде изискивала присуство руског мировног контингента у региону и нове војне базе у Јерменији или, можда, у Карабаху, у том случају би следећи логичан корак требало да буде формирање заједничких војних јединица

_______________________________________________________________

       ЈЕРМЕНСКА партија Алијанса предложила је да њихова земља своје безбедносне проблеме реши формирањем - што је пре могуће - савезне државе са Русијом.

       Ово је на ванредном конгресу Алијансе, одржаном у Јеревану, објавио њен лидер Тигран Урихањан.

    „Многи се питају да ли то подразумева укључивање Јерменије у састав Русије. Не! То би значило формирање међудржавног савеза са Русијом, заснованог на логици развоја догађаја. Дакле, Јерменија би остала чланица УН, суверена и независна земља која јача своју војску и води спољну политику“ - рекао је Урихањан.

       Према његовим речима, у тренутним кризним условима Јерменији је потребна подршка Русије:

       „Ако реалност буде изискивала присуство руског мировног контингента у региону, нове војне у Јерменији или, можда, у Карабаху, у том случају би следећи логичан корак требало да буде формирање заједничких војних јединица, посебно заједничких пограничних снага“.

    Он је истовремено изнео уверење да се границе Јерменије и Арцаха (Карабаха) морају бранити заједно. Уз помоћ Русије.

       Урихањан и његова партија фактички предлажу да Јерменија – да би се спасила од Азербејџана и Турске – са Русијом успостави односе сличне онима које Москва има са Белорусијом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари