Тито последњих 68 дана био у вештачкој коми, а око њега се сласно јело и много пило

У ПОДРУМУ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У ЉУБЉАНИ ПРОНАЂЕНА ЗАНИМЉИВА ДОКУМЕНТА

* Лечио га је конзилијум лекара од којих су три била из Словеније и по један из САД-а и Русије.       Титово лечење у Љубљани платила  тадашња Социјалистичка Република Словенија и то у износу од 2.100.000 динара

* Већина папира открива шта је све плаћено у време боравка Тита и његове пратње у болници у Љубљани. За само месец дана поједено је 100 килограма свињског меса, 31 килограм бејби бифа, 18 килограма буђоле, више од 15 килограма пршуте и 90 килограма конзервисане шунке. Такође: 91 боца вискија, 20 боца рума, 11 вотке и 100 литара вина, плус још - и 700 комада торте, 200 ролада, 200 крофни

_______________________________________________________________________

         У ПОДЗЕМНОМ трезору Универзитетског клиничког центра Љубљана, у којем је 4. маја 1980. године умро Јосип Броз Тито, откривене су фасцикле с документацијом која баца ново светло на посљедње месеце живота Тита и његовог особља у најбољој медицинској установи некадашње СФРЈ.

         Према писању љубљанских медија, документација је откривена у просторији до које воде подземни ходници, а која је задњи пут коришћена као склониште у време ваздушне опасности за време сукоба са ЈНА 1991. године, иако се мислило да је сва документација повезана с Титовим лечењем у Љубљани завршила у Београду, преноси Јутарњи лист.

         Већина папира открива шта је све плаћено у време боравка Тита и његовог особља у болници у Љубљани, а који говоре да је за месец дана поједено 100 килограма свињског меса, 31 килограм бејби бифа, 18 килограма буђоле, више од 15 килограма пршуте и 90 килограма конзервисане шунке.

         У истом једномесечном раздобљу плаћена је и 91 боца вискија, 20 боца рума, 11 вотке и 100 литара вина, а према једном рачуну наручено је и 700 комада торте, 200 ролада, 200 крофни.

         Осим рачуна који указују на како се у то време живело у Титовом окружењу, пронађен је и допис којим Институт за патологију израчунао да ће обдукција дугогодишњег председника Југославије коштати 33.437 динара.

         Титово лечење у Љубљани платила је тадашња Социјалистичка Република Словенија, и то у износу од 2.100.000 динара, а лечио га је конзилијум лекара од којих су три била из Словеније, и по један из САД-а и Русије.

         Тито је у УКЦ Љубљана провео задња четири месеца свог живота, а иако је познато да није баш слушао лекаре и да није желео да се одрекне омиљене хране и пића, Тито је задњих 68 дана био у вештачкој коми, прикопчан на респиратор, тако да је јасно да у том периоду није могао да конзумира храну и пиће које је, према пронађеним рачунима, плаћено у време његовог боравка у Љубљани.

         (Танјуг)

 


Слични садржаји

Коментари