НАРОДНИ ФРОНТ: Последњи је час да се окренемо од НАТО!

СНФ ЗАХТЕВА РАВНОПРАВНУ ВОЈНУ И БЕЗБЕДОНОСНУ САРАДЊУ СА РУСИЈОМ И ДРУГИМ ПРИЈАТЕЉСКИМ ЗЕМЉАМА

  • Деценијама је један од стратешки најзначајнијих објеката у Србији – Термоелектрану „Никола Тесла” и град Обреновац од стихије чувао инжењеријски пук. Већ више година нема ни инжењеријског пука, ни било чега од војне инжењерије у Обреновцу,  јер је тако наредио НАТО
  • НАРОДНИ ФРОНТ захтева моментални прекид или суспензију свих облика сарадње са НАТО и свих споразума склопљених са НАТО, изузев оних које прописују Резолуције СБ УН, прекид свих облика војне и безбедносне сарадње са водећим државама чланицама НАТО и моментално напуштање Србије свих страних официра и контролора који су под утицајем НАТО
  • НАРОДНИ ФРОНТ захтева јачање равноправне војне и безбедносне сарадње са Русијом и другим пријатељским земљама до нивоа историјске блискости и реалних потреба. На страни земаља које су стварни пријатељи Србије данас је сва цивилизацијска, морална, политичка и војна надмоћ. Држати Србију у било каквој врсти зависности од НАТО је саучесништво у злочину против српског народа

         СВЕСРПСКИ Народни фронт, који засад чине организације Покрет за Србију, Покрет ветерана Србије, Српска народна одбрана, Скупштина и Влада Републике Српске Крајине у прогонству и Здрава Србија, огласио се данас саопштењем које окривљује НАТО за последице поплава у Србији, осуђује учешће српских војника на НАТО маневрима у Немачкој и захтева моментални прекид сарадње са Северноатлантским пактом, јер она Србији наноси велику штету.

         СНФ је своје – за наше политичке прилике и по композицији неуобичајено саопштење – започео низом изоштравања у форми питања на која је дао властите одговоре:

         Ко је крив за потапање Обреновца, бројне жртве и огромну штету? НАТО.

         Ко је крив што су тенкови и амфибије претопљени у смедеревској железари? НАТО.

         Ко је крив што је Косово и Метохија светски центар трговине дрогом и људским органима? НАТО.

         Ко крши резолуцију 1244, држи Косово и Метохију под окупацијом, и ко злочинцима и терористима прави државу и војску? НАТО.

         Ко је у савезу са фашистичким организацијама из II светског рата – усташама, ханџаровцима и балистима разбио Југославију, за све оптужио Србију и српски народ и од те лажне оптужбе не одступа? НАТО.

         Ко контролише Хашки трибунал који је већ скривио смрт 18 истакнутих Срба, а остале осудио на 1000 година робије? НАТО.

         Ко је планирао, организовао и водио операцију „Олуја” којом је збрисана Република Српска Крајина? НАТО.

         Ко је извршио агресију на Републику Српску 1995? НАТО.

         Ко је игноришући Савет Безбедности УН и користећи хиљаде авиона и ракета, осиромашени уранијум и касетне бомбе, а у садејству са терористима, извршио 78-дневну агресију на СРЈ, Европу и међународно право, убијајући мушкарце, жене и децу, уништавајући привреду, инфраструктуру, школе, болнице, храмове и избегличке колоне, стварајући трајну хуманитарну и еколошку катастрофу и наносећи директну материјалну штету од преко 100 милијарди долара? НАТО.

         Ко је тиме извршио највећи злочин у Европи у другој половини XX века и наставио са обесним злочинима у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији у очајничком покушају да сачува светску доминацију лихварског капитала? НАТО.

         Ко је крив што се српски народ нашао подељен у неколико држава и протеран са својих вековних територија, посебно на Косову и Метохији и у Српској Крајини? НАТО.

         Ко је започео убрзано разарање српских државних институција првом „обојеном револуцијом” и пучем? НАТО.

         Ко је крив што је у Србији од 2000. године до данас преминуло 400.000 људи више него што се родило и што се становништво Србије смањује за пола процента, односно 35.000 људи годишње? НАТО.

          Ко контролише спољну, безбедносну, развојну и финасијску политику Србије и има своје официре у свим безбедносним, војним и државним структурама Србије? НАТО.

         Ко ратује против историје, породице, духовности и морала у Србији егзитима, геј-парадама, наркоманијом, проституцијом и свођењем радника на робове? НАТО.

         Ко извлачи корист од преко седам милијарди евра које се сваке године исисају из Србије? НАТО.

         Ко има „право” да ненајављено и некажњено користи територију, инфраструктуру и ресурсе Србије, „право” које је Србија одрицала највећим силама и због тога ступила у два светска рата? НАТО.

         Ко је ових дана одвео српске војнике на маневре у Немачкој, заједно са војницима из Хрватске, Албаније и „Косова”(!), а већ у јуну спрема сличне маневре у Бујановцу, у време опасног заоштравања односа Запада са Русијом? НАТО.

         Ко је тај са којим је, и у новцу и у људским животима, скупље сарађивати него не сарађивати? НАТО.

         НАРОДНИ ФРОНТ подсећа да је деценијама један од стратешки најзначајнијих објеката у Србији – Термоелектрану „Никола Тесла” и град Обреновац од стихије чувао инжењеријски пук. Већ више година нема ни инжењеријског пука, ни било чега од војне инжењерије у Обреновцу,  јер је тако наредио НАТО. Војска Србије је у огромној елементарној непогоди која је задесила Србију успела да мобилише само 1600 војника са веома скромним материјалним средствима. Није могла више, јер је тако наредио НАТО. Државне институције и локалне самоуправе остале су без стручног кадра и највећег дела способности да делују у интересу народа, јер је тако наредио НАТО.

         НАРОДНИ ФРОНТ је поносан на подвиг народа у борби са стихијом – пожртвованост, самоорганизованост, солидарност и несебично човекољубље испољили су се на најбољи начин и показали како огроман и вредан потенцијал Србија има. Против таквог народа, а посебно ако је организован и има своју народну државу, не може ништа чак ни НАТО. Победа над стихијом је победа народа, као што су све велике победе у историји Србије – народне победе. НАРОДНИ ФРОНТ одаје признање свим грађанима и својим члановима који свакога дана, тихо, без камера, испуњавају своју људску и грађанску дужност. НАРОДНИ ФРОНТ изражава захвалност руској и белоруској браћи који су одмах понудили и пружили највећу помоћ, као и свим пријатељима из света који су помогли.

         НАРОДНИ ФРОНТ захтева моментални прекид или суспензију свих облика сарадње са НАТО и свих споразума склопљених са НАТО, изузев оних које прописују Резолуције СБ УН, прекид свих облика војне и безбедносне сарадње са водећим државама чланицама НАТО и моментално напуштање Србије свих страних официра и контролора који су под утицајем НАТО.

         НАРОДНИ ФРОНТ захтева покретање поступка пред Међународним судом правде за ратну одштету против свих земаља НАТО које су учествовале у агресији 1999.

         НАРОДНИ ФРОНТ упозорава да није проблем што је Србија дужник земаља, банака и компанија НАТО, јер је НАТО због ратне штете коју јој је нанео много већи дужник Србије. Проблем је што се НАТО према Србији понаша у складу са својом природом – као злочинац који настоји да убије повериоца да не би морао да врати дуг и да би уклонио сведока свог злочина.

         НАРОДНИ ФРОНТ захтева повратак обавезног служења војног рока и материјално, морално и стручно јачање Војске и државних институција у складу са српским традицијама, искуством и потребама Србије.

         НАРОДНИ ФРОНТ захтева јачање равноправне војне и безбедносне сарадње са Русијом и другим пријатељским земљама до нивоа историјске блискости и реалних потреба. На страни земаља које су стварни пријатељи Србије данас је сва цивилизацијска, морална, политичка и војна надмоћ. Држати Србију у било каквој врсти зависности од НАТО је саучесништво у злочину против српског народа.

         НАРОДНИ ФРОНТ изражава пуну солидарност и подршку народима Русије и Украјине, Сирије и Либије, и свим народима света који настоје да се ослободе од злодела НАТО.

         Страшна водена стихија нас је подсетила да је данас, 15 година после НАТО агресије, да бисмо уопште опстали, последњи час да започнемо коначно ослобођење од НАТО-а.

         НАРОДНИ ФРОНТ ће окупљати и организовати све часне људе и организације у борби за обнову пуног суверенитета и пуне територијалне целовитости српске народне и националне државе – до победе, што је могуће само – без НАТО-а!”

 


Слични садржаји

Коментари