Шарић: Највеће империје – од Римске до Немачке - ударале на Србију, њих нема, а Срби су још ту

САМО КАД СУ ПОГРЕШНИ ПИСАЛИ ИСТОРИЈУ ИЗГЛЕДАЛО ЈЕ ДА ЈЕ СРБИЈА НА ПОГРЕШНОЈ СТРАНИ ИСТОРИЈЕ

* Рим је своју културу морао ширити мачем, док су људи у Америку хрлили сами. Никаква противтежа Америци (90-их) није постојала... Ипак, у таквим околностима један народ, једна земља имали су храбрости да Америци кажу 'не'. Америка ће 10 година потрошити на тај народ. „Америка је 10 година водила рат против те земље - економски, пропагандни, психолошки, хибридни, неокортикални, психотронички, а 1999. и оружани

* „Срби су једини бијели народ који је након 1945. пуцао на Американце, и на које су Американци пуцали. Срби су ушли у оружани сукоб са САД и НАТО, онда када се Руси ни Кинези нису усуђивали са њима ући ни у дипломатски сукоб. Никад у историји човјечанства већа сила није напала мању. Никад није била већа несразмјера у војној снази, економској моћи и броју становника него у том рату 1999.

* „Нијемци који су 1989. рушили 'Берлински зид' као симбол гвоздене завјесе и неслободе, нису могли ни слутити да ће запад само 30 година касније личити на конц-логор. Да ће све грађанске слободе, чак и право на слободно дисање бити погажене. Да ће нестати синдикати, радничка права, да ће стандард драстично падати, а да ће расти само репресија, забране и рестрикције. Совјетски Савез је имао гулаг за неистомишљенике, а запад је постао гулаг

________________________________________________

       ХРВАТСКИ теолог и историчар Горан Шарић у најновијем тексту се јавно запитао да ли су Срби 1999. године били на погрешној страни историје.

       Он је у тексту, објављеном и на Фејсбуку, подсетио да су највећа светска царства, Римско, Византијско, Франачко, Османско, Хабсбуршко, Њемачко… јуришала на Србију на врхунцу своје моћи, а да тих царстава одавно нема, а Срби су још увек овде.

       Хрватски историчар је подвукао да је пад Берлинског зида означио крај биполарног међународног поретка, са две велике силе - Америком и Совјетским Савезом. Како је навео, СССР се у наредне две године расформирао, Кина је била још миљама далеко од своје данашње снаге и свет је можда први пут у историји постао униполаран, са Америком као јединим светским полицајцем, једином глобалном империјом. Никад ни једно царство на кугли земаљској није било моћно као тада Америка.

       „Деведесете нису биле само период у којем је америчка војна, економска и политичка снага била на врхунцу, већ је и њихова мека моћ, односно привлачност америчке културе и начина живота била највећа у историји. Никад ни једно царство није било толико привлачно за све остале нације. Рим је своју културу морао ширити мачем, док су људи у Америку хрлили сами. Никаква противтежа Америци није постојала, лик симпатичног пијаног Руса из тадашњих холивудских филмова јако добро отјелотворава утицај који су на свјетска дешавања имали Русија и Јељцин. О Кини нико озбиљно није ни размишљао. Ипак, у таквим околностима један народ, једна земља имали су храбрости да Америци кажу 'не'. Америка ће 10 година потрошити на тај народ. Америка је 10 година водила рат против те земље - економски, пропагандни, психолошки, хибридни, неокортикални, психотронички, а 1999. и оружани", написао је он, а пренео портал „Kosovo online“.

       Шарић је потом цитирао експерта за глобализам Робина де Ријтера, који је агресију Америке и НАТО пакта на Србију описао следећим речима - "Напад на Србију, односно СР Југославију био је прво ратно дјеловање у којем је НАТО прешао из одбрамбене војске у интервентне снаге."

       "Предсједник Руске Федерације, Владимир Путин је 2014. у свом говору пред руском Думом приликом присједињења Крима матици Русији открио да је током агресије НАТО пакта на Србију схватио каква је судбина намијењена Русима. Тих десет година у којима су се амерички естаблишмент и западни центри моћи опсесивно бавили Србима, дали су могућност Русији да се консолидује и поново уздигне, Кини да се изроди у свјетску силу. Било је то десет година које су изродиле нови мултиполарни поредак. Десет година које су спасиле свијет".

       Шарић је даље истакао да су Срби једини бели народ који је након 1945. пуцао на Американце, и на које су Американци пуцали. Срби су ушли у оружани сукоб са САД и НАТО, онда када се Руси ни Кинези нису усуђивали да са њима уђу ни у дипломатски сукоб. Никад у историји човечанства већа сила није напала мању. Никад није била већа несразмера у војној снази, економској моћи и броју становника него у том рату 1999.

       „Нијемци који су 1989. рушили 'Берлински зид' као симбол гвоздене завјесе и неслободе, нису могли ни слутити да ће запад само 30 година касније личити на конц-логор. Да ће све грађанске слободе, чак и право на слободно дисање бити погажене. Да ће нестати синдикати, радничка права, да ће стандард драстично падати, а да ће расти само репресија, забране и рестрикције. Совјетски Савез је имао гулаг за неистомишљенике, а запад је постао гулаг. Сви режими су затварали оне који су се бунили, а само је запад затворио своје грађане који се нису бунили", написао је историчар.

       Шарић наводи да су се против тог и таквог запада Срби борили деведесетих.

Горан Шарић

       "Србија је на погрешној страни историје била само онда кад су историју писали погрешни. И 1914. се чинило да је Србија на погрешној страни и 1941. и 1999. Историја се непрестано понавља, лудачка потреба западњачке цивилизације за посједовањем и освајањем одвлачи милионе у смрт. Највећа свјетска царства, Римско, Византијско, Франачко, Османско, Хабсбуршко, Њемачко… јуришала су на Србију на врхунцу своје моћи. Тих царстава одавно нема, а Срби су још увијек овдје. Косово чак и данас стоји као надгробни споменик и доказ да западњачке елите нису спремне извући поуке из крикова умирућих у бурној прошлости Балкана. Срби ће им то опростити. Историја неће", написао је Шарић.

 


Слични садржаји

Коментари