Мега пројекат: Русија ће основати архив Другог светског рата – са свим документима

ПУТИН ОДЛУЧИО ДА СТАНЕ НА ПУТ ЗАПАДНИМ ПОКУШАЈИМА ПРЕКРАЈАЊА ТОГ ДЕЛА ИСТОРИЈЕ

Заставе поражених немачких армија и дивизија

на паради у Москви 1945-те

* Министарство одбране Русије управо објавило низ досад тајних докумената „у част 75-годишњице ослобађања Варшаве“ (17. јануара 1945.). А сведоче, поред осталог, да је пољска Армија Крајова, која је била повезана са владом те земље у емиграцији у Лондону, уништила Украјинце и Јевреје који су остали у Варшави иа да је узимала за таоце совјетске официре који су успели да се спасу од Немаца

* Пре два дана је немачки европосланик Манфред Вебер, којег је Ангела Меркел првобитно планирала да постави на чело Европске комисије, оптужио Владимира Путина да настоји да „прекроји историју“ (Другог светског рата). А Сандра Калниете је Стаљина назвала „Хитлеровим савезником“

* Владимир ПУТИН о будућем архиву: Дужни смо да заштитимо истину о Победи (у Другом светском рату). Јер, шта ћемо причати својој деци ако се лаж – попут заразе – рашири по целом свету?! Драском лагању, покушајима да се прекроји историја морамо супротставити факте. Русија ће зато створити највећи и најпотпунији комплекс архивских докумената, филмских и фото-материјала о Другом светском рату. То је обавеза Русије као земље-победнице и наша одговорност пред будућим  покољењима“

________________________________________________________________________

        ЗВАНИЧНА Варшава покушава да оптужи СССР да је заједно са Немачком кривац за отпочињање Другог светског рата. Да изједначи Стаљина са Хитлером и да Совјетски Савез означи као сукривца за крах и комадање Пољске на почетку тог рата.

         Не само зато, Министарство одбране Русије објавило је низ досад тајних докумената из фондова Централног војног архива РФ. Нагласивши да то чини примарно „у част 75-годишњице ослобађања Варшаве од немачко-фашистичких освајача“.

        А главни град Пољске је 17. јануара 1945. ослободила Црвена армија. 

Немци крећу на Пољску

        Документа су доступна на званичном сајту Министарства одбране РФ, а сведоче, поред осталог, да је пољска Армија Крајова, која је била повезана са владом те земље у емиграцији у Лондону, уништила Украјинце и Јевреје који су остали у Варшави, а заробљавала и узимала за таоце совјетске официре који су успели да се спасу од Немаца.

        Армија Крајона је изводила диверзантске акције у позадини Црвене армије на територијама Пољске, Белорусије и Литваније током последњих годину и по рата.

        Пре два дана је немачки европосланик Манфред Вебер, којег је Ангела Меркел првобитно планирала да постави на чело Европске комисије, оптужио Владимира Путина да настоји да „прекроји историју“ (Другог светског рата). А Сандра Калниете је Стаљина назвала „Хитлеровим савезником“.

У време ове смотре Хитлеру је његова

армада изгледала непобедивом

        Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је тим поводом упозорио да неке европске земље покушавају да анулирају одлуке Нирнбершког трибунала.

        Још даље је отишао Путин и најавио пројекат који неће бити важан само за Русију:

        „Дужни смо да заштитимо истину о Победи (у Другом светском рату/Великом Отаџбинском рату). јер, шта ћемо причати својој деци ако се лаж – попут заразе – рашири по целом свету?! Драском лагању, покушајима да се прекроји историја морамо супротставити факте. Русија ће зато створити највећи и најпотпунији комплекс архивских докумената, филмских и фото-материјала о Другом светском рату. Биће доступан и нашим грађанима и целом свету. Овај задатак је обавеза Русије као земље-победнице и наша одговорност пред будућим  покољењима“.

 


Слични садржаји

Коментари