Биста Димитрија Туцовића враћена на београдски Трг Славија

ПОСТАВЉЕНА ЈЕ НА ПЛАТОУ ИСПРЕД НОВЕ ЗГРАДЕ НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ

          БИСТА вође социјалистичког покрета у Краљевини Србији, Димитрија Туцовића враћена је данас на Трг Славија у Београду, постављена на нови плато испред Народне банке Србије, где су је открили председник Скупштине града Никола Никодијевић и директор ЈКП "Погребне услуге" Драган Балтовски.

         Никодијевић је рекао да је споменик сада много приступачнији грађанима који могу да положе цвеће и одају му пошту. споменик је раније био а травњаку у средишту тог трга, где је током недавне реконструкције Славије, постављена фонтана.

         "Драго ми је и што смо успели да завршимо реконструкцију трга, али и да вратимо споменик пред само обележавање стогодишњице краја Великог (Првог светског) рата која ће бити у новембру. Димитрије Туцовић је био једини политичар у Србији који је гласао против ратних кредита, а онда отишао као добровољац у Први светски рат да брани своју земљу, где је изгубио живот. Ми смо зато дужни да чувамо сећање на Димитрија Туцовића, али и на све оне догађаје важне за историју нашег народа", казао је Никодијевић.

         Он је рекао да ће ове године манифестацијом "Дани слободе" од 20. октобра до 1. новембра први пут заједно бити обележени Дан ослобођења Београда у Првом и у Другом светском рату.

 


Слични садржаји

Коментари