Велики сукоб полиције и демонстраната којима диригује америчка агентура

СВИ СУ ИЗГЛЕДИ И ДА ЈЕ У ТОКУ ОПЕРАЦИЈА УНУТАР БАЗЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ПУКА КОЈУ ДРЖЕ „ОТПОРАШИ”

  • Сукоби избили на два места. Демонстранти покушали да пробију полицијске кордоне и да притекну у помоћ својима опкољенима у бази пука унутар које траје пуцњава

          НАКОН пушкарања са оружаним крилом јерменских отпораша, који од 17 јула држе базу полицијског пука на периферији Јеревана, ноћас је дошло и до сукоба полиције да опозицијом којом такође диригује америчка агентура.

          Сукоби су готово истовремено избили на два места. У кварту Сари Тах који се граничи са територијом пука и на Улици Мовсеса Хоренација.

          Полиција је при растеривању демонстраната користила шок-бомбе и друга сцоацијална средства.

          Приведене су и повређене десетине демонстраната. Међу повређенима је и камерман московске телевизије Life који је снимао растеривање.

          Укупно је било око 5.000 демонстраната. Две њихове унапред формиране ударне групе покушале су да пробију полицијске кордоне и да се пробију до својих у опкољеној бази пука.

          Кад им то није успело, према полицајцима су полетеле каменице и све што су демонстранти имали припремљено.

          Приведене су десетине демонстраната.

          Полиција је прво покушала да их убеди да се разиђу.

          Сви су изгледи да је у току и специјална операција на теиторији пука чији циљ може само да буде: „неутралисање” тридесетак отпораша који одбијају да напусте базу пука и траже ослобађање свог лидера Жираира Сефилијана и оставку шефа државе Сержа Саргсјана.

          Јер, начелник полиције Јеревана генерал-мајор полиции Ашот Карапетјан, прво је упозорио демонстранте да је њихово окупљање противзаконито и да њихово окупљање није ни безбедно јер се унутар базе пука пуца.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари