Јерменска влада ће до провере пословања свог ЕПС-а плаћати трошкове поскупљења струје

САРГСЈАН: НОВАЦ ЋЕМО УЗЕТИ ИЗ ФОНДОВА ЗА ОДБРАНУ – И ОВО ЈЕ ПИТАЊЕ НАШЕ БЕЗБЕДНОСТИ

         ВЛАДА Јерменије је саопштила да ће привремено преузети плаћање расхода које би имали грађани због неизбежног повећања цене струје за 16.7 одсто.

         Ово је нацији саопштио председник Јерменије Серж Саргсјан. При том је подвукао да ће та одлука бити на снази све док не буде завршена контрола половања јерменског ЕПС који се у тој земљи назива „Електромрежом Јерменије”.

         После сусрета са руским министром Максимом Соколовом, који је копредседник међувладиног комитета за сарадњу, Саргсјан је обећао да ће контрола бити „независна” и оценио да би пре тога смањивање цене струје било „веома опасно”.

         Јерменски председник је открио да ће новац за струју бити узет из владиног фонда за одбрану и безбедност земље и то је објаснио овако:

         „Поступићемо тако јер другог новца у државној каси нема, иако проблем своје безбедности, благо речено, ни издалека нисмо решили. Међутим, и садашњу атмосферу сумњичавости и неповерења такође сматрам проблемом наше безбедности. Чак веома важним. Тај проблем сада треба решавати”.

         Саргсјан је упозорио да је „Елекктромрежа Јерменије” у таквом стању да ће се без поскупљења „напросто распасти по систему рушења домина”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари