„Американци” напали полицијски кордон у Јеревану – шок-бомбе, пуцњава, 45 повређених

У ГЛАВНОМ ГРАДУ ЈЕРМЕНИЈЕ КАО ДА ПОЧИЊЕ ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА

  • Улогу јерменских отпораша игра Фронт јавног спаса „Нова Јерменија” иза којег су Американци. Његово оружано крило извршило је пре четири дана напад на базу полицијског пука поред Јеревана, а вечерас су његови „мајдановци” напали на кордон полиције који им није дозволио да уђу на територију базе

          СВИ су изгледи да су Американци својим штићеницима у Јерменији дали миг да се више не играју привидно „ненасилног отпора” и да започну обојену револуцију.

          Јерменија формално нема свој отпор, али само по називу. Улогу тамошњих отпораша игра Фронт јавног спаса „Нова Јерменија”.

          Његово оружано крило извршило је пре четири дана напад на базу полицијског пука поред Јеревана, а вечерас су његови „мајдановци” напали на кордон полиције који им није дозволио да уђу на територију базе.

          „Обојени” – било их је око 200, а међу којима су апсолутно доминантни (и по броју) били млади мушкарци – прво су ударцима ногу, палицама и каменицама покушали да пробију кордон. Било је и покушаја отимања штитова полицајцима.

          Полиција у тим моментима очито имала дозволу да употреби ни пендреке.

          Међутим, нападачи су постајали све агресивнији, па су иза леђа полиције почеле да долећу шок-бомбе. Полицајци су истовремено кренули напред.

          Чуло се и неколико појединачних пуцњева.

          Министарство унутрашњих послова Јерменије тврди да је полиција пуцала само у ваздух.

          У јереванским болницама завршило је 45 људи. Међу њима - 25 полицајаца.

          Полиција је успешно потиснула „обојене”, али није ни покушала да их хапси.

          Јерменски Савет безбедности је саопштио да са нападачима на базу, који држе четворицу талаца, води преговоре да се предају како би избегли командоску операцију и крвопролиће.

          Међутим, тешко да ће од тога бити ишта. "Обојени" су се вратили. Опет полицију засипају каменицама.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари