Кћерка руског богаташа купила острво породице Оназис

ГРЧКИ МЕДИЈИ ВРЕДНОСТ ОСТРВА СКОРПИОС

ПРОЦЕНИЛИ НА ВИШЕ ОД 100 МИЛИОНА ДОЛАРА

Скорпиос

  • Купац је Јекатерина Риболовљева чији отац је власник велике фирме „Уралкалиј” и власник фудбалског клуба Монако
  • Градоначелник суседног оствра Меганиси, под чијом административном управом је Скорпиос, уверен да се ради о дугорочном најму, будући да је, према тврдњама неких правника, Аристотел Оназис тестаментом одредио да Скорпиос не може бити отуђен од породице Оназис
  • У грчким медијима се појавиле и гласине да су раније Скорпиос безуспешно покушавали да купе милијардер Бил Гејтс, оснивач Мајкрософта, као и певачица Мадона

         КЋЕРКА руског милијардера Дмитрија Риболовљева купила је грчко острво Скорпиос, на којем се његов бивши власник - бродовласнички магнат Аристотел Оназис шездесетих година венчао са Жаклином Кенеди.

         Ово је објавила данас канцеларија за инвестиције Риболовљева.

         Цена трансакције није обелодањена, а у грчким медијима вредност Скорпиоса се процењује на више од 100 милиона долара.

         Како преноси агенција Ројтерс, Јекатерина Риболовљева (24) не купује ово острво само ради уживања, већ и из пословних разлога.

         Она је Скорпиос, који се налази у Јонском мору, купила од Оназисове унуке Атине Оназис Русел (28), јединог живог потомка бродовласника.

         Риболовљева је, такође, купила и мало суседно острво Спарти.

         Дмитриј Риболовљев је власник фудбалског клуба „Монако” и суоснивач руског произвођача поташе (шалитре) „Уралкалија”.

         Аристотел Оназис је Скорпиос купио 1963. године, и од голог острва направио луксузно одмаралиште, на коме је посадио на хиљаде стабала дрвећа и уредио прелепе плаже.

         Након Аристотелове смрти, острво је припало његовој ћерки Кристини, која је преминула од срчаног удара крајем 1980. године, у 37. години, после борбе с вишком килограма, проблемима с дрогом и четири неуспешна брака.

         Њена ћерка Атина је у моменту мајчине смрти имала само три године.

         Кристрина је сахрањена на Скорпиосу, уз свог брата Александра, који је у 25. години страдао у авионској несрећи.

         Градоначелник суседног оствра Меганиси, под чијом административном управом је Скорпиос, истиче да се овде највероватније не ради о продаји него о дугорочном најму, будући да је, према тврдњама неких правника, Аристотел Оназис тестаментом одредио да Скорпиос не може бити отуђен од породице Оназис.

         У грчким медијима су се појавиле и непотврђене гласине да су раније Скорпиос безуспешно покушавали да купе милијардер Бил Гејтс, оснивач Мајкрософта, као и певачица Мадона.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари