Гради се прва џамија у Атини

ГРЧКА ПРЕСТОНИЦА ИМА МИЛИОН МУСЛИМАНА

Грчки парламент

  • Шеф популистичке православне партије ЛАОС Георгиос Карацаферис био је најгласнији противник градње називајући џамију „фабриком тероризма” и „играње ватром која ће разорити Грчку” 

  • Грчка православна црква дала сагласност за градњу џамије

     АТИНА - ГРЧКИ парламент је са 198 гласова за и 16 гласова против одобрио градњу прве џамије у Атини која је до сада била готово једини главни град у Европи без исламске богомоље. Овим је окончана готово двадесетогодишња полемика о изградњи џамије.

     Џамија, подаље од центра, у реону Ботанико, имаће места за 350 верника, неће имати минарет, а имама ће именовати министар за културу. Исламска заједница је желела да се џамија, у чију изградњу ће држава уложити 15 милиона евра, уклопи у целину тако да ге изгледати готово као црква.

     Шеф популистичке православне партије ЛАОС  Георгиос Карацаферис био је најгласнији противник градње називајући џамију „фабриком тероризма” и „играње ватром која ће разорити Грчку”. 

     Грчка православна црква дала је сагласност за градњу џамије.

     Према неким проценама, у последње две деценије број муслимана у Атини порастао је на готово милион, а у питању су легални и илегални досељеници из арапских и азијских земаља.

     Фонет/ М. Ч. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари