Грчка полиција ће за новац изнајмљивати своју технику и услуге

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА У АТИНИ

ЧАК ОБЈАВИЛО „ЦЕНОВНИК НОВИХ УСЛУГА“

  • Полицијски мотоцикл ће, рецимо, моћи да се изнајми за 20 евра на час, патролни аутомобил за 40 евра, теретњак и кран за 90 евра, аутобуси - за 120 евра на сат. Полицијски бродови ће се изнајмљивати за 200 евра, а хеликоптери - за 1,5 хиљада евра
  • Услуге полицајца за пружање услуге обезбеђења коштаће 30 евра на сат, а специјално обучени пас и његов тренер ће да раде за 50 евра на сат

        ГРЧКА полиција је потврдила да планира да за новац пружа услуге својих сарадника и да даје у најам своја техничка средства - од моторцикла до чамаца и хеликоптера.

        Суочена са озбиљним финансијским проблемима, објавила је да ће за новац ће пратити опасне терете, као на пример експлозивна средства, помагати у превозу великих сума новца и дела уметности велике вредности. Такође, грчка полиција ће за новац чувати приватна лица и скупове, укључујући концерте и такмичења, снимања филмова и телевизијских емисија.

        Све ове услуге ће грчка полиција пружати само уколико њена техничка средства буду слободна и уколико сарадници буду моглу.

        Органи реда су реаговали на публикације у локалној штампи према којима ће се грчка полиција свести на „изнајмљивање својих сарадника”.

        Добар део ових услуга грчка полиција је свих протеклих деценија пружала бесплатно. Искуство и ноу хау полиције су коришћени без било каквог плаћања грчкој држави.

        Са увођењем нових правила они који буду користили ове услуге мораће да их плаћају грчкој полицији - каже се у изјави грчког министарства унутрашњих послова.

        Заједничка одлука грчких министарстава унутрашњих послова и финансија објављена је у владином службеном листу крајем марта и предвиђа увођење ценовника за полицијске услуге. Посебно ће се изнајмљивати транспортна средства полиције. Полицијски мотоцикл ће, рецимо, моћи да се изнајми за 20 евра на час, патролни аутомобил за 40 евра, теретњак и кран за 90 евра, аутобуси - за 120 евра на сат. Полицијски бродови ће се изнајмљивати за 200 евра, а хеликоптери - за 1,5 хиљада евра.

        Услуге полицајца за пружање услуге обезбеђења коштаће 30 евра на сат, а специјално обучени пас и његов тренер ће да раде за 50 евра на сат.

        За оваквим услугама, вероватно ће потребу имати државне и приватне организације, ако и физичка лица. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари