Грци 17. јуна поново на биралиштима

„ТЕХНИЧКИ ПРЕМИЈЕР“ ПИКРАМЕНОС ПОВУКАО ПОТЕЗ КОЈИ МУ УСТАВ ЗЕМЉЕ НАЛАЖЕ

      Панајотис Пикраменос

         ВАНРЕДНИ избори у Грчкој биће одржани 17. јуна, најавио је председник Државног савета и председник Врховног управног суда Панајотис Пикраменос, који је именован за техничког премијера привремене прелазне владе, јавила је грчка новинска агенција АНА.

         Пикраменос је додао да ће изборне припреме обавити привремена прелазна влада.

         Ово ће бити други пут да Грци за нешто више од месец дана - а после три неуспела покушаја да се форимара нова коалициона влада - излазе на биралишта након што су 6. маја одржани превремени парламентарни избори.

         Портпарол шефа грчке државе Каролоса Папуљаса саопштио је дан раније да су последњи покушаји формирања владе доживели неуспех и да ће бити расписани нови избори, а да ће у међувремену биће формирана прелазна влада.

         Лидери три грчке водеће партије нису успели да постигну договор ни о саставу техничке владе која ће води Грчку до избора у јуну, па је - према  Уставу - у том случају председник државе дужан да именује техничког премијера из редова председника три главна суда - Врховног управног суда, Врховног грађанског суда и Врховног кривичног суда.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари