ЦИПРАС: У пилотску кабину Грчке неће ући они који представљају погледе Меркелове

НА МИТИНГУ У АТИНИ ЗАТРАЖИО ОД СУНАРОДНИКА: ПОДРЖИТЕ НАС ДА БИ ГРЧКА ДОБИЛА КРИЛА

  • Алексис ЦИПРАС уочи недељних избора поручио Грцима: „Сириза се неће враћати у 2009. годину, већ има намеру – подвукао је Ципрас – да се сукоби са системом који је Грчку довео до овакве кризе. Ми одлично разумемо да ћемо од понедељка преузети тежак задатак. Пут који смо изабрали тражи одлучност, веру и спремност за велике сукобе. А тражи још више: чисте руке, јасне одлуке и јасне позиције. Ми све то имамо”
  • Последње анкете су показале да његова Сириза има за 4,4-6,5 одсто већу подршку уочи гласања од Нове демократије актуелног премијера Антониса Самараса
  • Управо објављено да Грчка дугује 315,5 милијарди евра и да тај дуг чини 176 одсто њеног друштвеног бруто.производа    
  • ФАКТИ: Кад би из владе Србије били одстрањени сви који представљају погледе Ангеле Меркел и ММФ – у њој нико не би остао!

         ЛИДЕР главне грчке опозиционе партије – Алексис Ципрас – позвао је сународнике да гласају за његову Коалицију радикалних левих снага (Сириза) на ванредним парламентарним изборима заказаним за 25. јануар.

         Ципрас је – на последњем предизборном митингу у Атини - нагласио да је победа његове коалиције потреб на „ради тријумфа народа”.

         „Наредна недеља неће донети просто победу Сиризе. То ће бити историјски тријумф нашег народа. Уверен сам да ће Сириза бити у стању да сама формира владу, а самостална Сириза ће значити – самосталну Грчку у Европи” – оценио је Ципрас.

         Митингу је присуствовало око 20.000 људи, као и лидери више партија из Европе.

         „Сириза се неће враћати у 2009. годину, већ има намеру – подвукао је Ципрас – да се сукоби са системом који је Грчку довео до овакве кризе. Ми одлично разумемо да ћемо од понедељка преузети тежак задатак. Пут који смо изабрали тражи одлучност, веру и спремност за велике сукобе. А тражи још више: чисте руке, јасне одлуке и јасне позиције. Ми све то имамо”.

         Будемо ли принуђени да ипак формирамо коалициону владу, у њој неће бити места – поручио је сународницима Ципрас – за представнике оних партија које изражавају погледе немачке канцеларке Ангеле Меркел. Ми у своју пилотску кабину нећемо пустити оне који представљају тачку гледишта меркелове. То нека буде свима јасно. Дајте нам подршку! Дајте нам снагу да би Грчка добила крила!”

         Ципрас је обећао тврде преговоре са „савезницима у Европи” поводом грчких дугова.

         Управо је објављено да Грчка дугује 315,5 милијарди евра и да тај дуг чини 176 одсто њеног друштвеног бруто.производа.

         Последње анкете су показале да Сириза има за 4,4-6,5 одсто већу подршку уочи гласања од Нове демократије актуелног премијера Антониса Самараса.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари