Додик: Српска инсистира да се реши питање Уставног суда БиХ - то је и приоритет ЕУ

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ: РЕПУБЛИКА СТОЈИ ИЗА РАЗВОЈНИХ ПРИОРИТЕТА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

* Милорад ДОДИК: Српској је неприхватљив начин одлучивања на нивоу БиХ који је предвиђен реформама јер се њиме тражи одустајање од ентитетске структуре гласања на појединим заједничким телима, до одлучивања у Парламентарној скупштини БиХ. Хтели су да виде да ли могу на мала врата да уведу такву врсту гласања. Ми смо то одбили

______________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик посетио је општину Братунац где је разговарао са њеним начелником Лазаром Продановићем.

          Заједно су обишли нову зграду општине у чију изградњу су Влада Републике Српске и Влада Србије уложиле око 3,5 милиона КМ.

          Рекао је да је њена изградња резултат удруженог напора локалне заједнице, Српске и Србије.

          - Република Српска апсолутно стоји иза развојних пројеката ове општине. Подржаћемо изградњу вртића и тражимо да то буде објекат који ће обухватити сву децу до предшколског узраста. Тај пројекат подржаћу ја као председник, као и Влада Српске - навео је.

          Додик је рекао да општинско руководство има његову подршку, захваливши на највишем признању општине које му је додељено.

          Продановић је рекао да је Скупштина општине усвојила одлуку која омогућава да Геодетска управа и Путеви Републике Српске започну изградњу обилазнице према "Братољубу" и Сребреници.

          Од улаза у Братунац, где ће бити централно спомен обележје.

          Додик је, иначе, нагласио да Српска жели да реализује 14 приоритета из Мишљења Европске комисије, у којима пише и да мора бити решено и питање Уставног суда БиХ.

          - Ми не тражимо ништа осим да став из 14 приоритета ЕУ буде реализован, а то је Уставни суд - рекао је Додик, додајући да у тој формулацији Српска прихвата причу о Уставном суду БиХ, што је прихватљиво и Европској комисији, али не и Сарајеву и да зато истрајавају на тврдњи да Српска не жели решење.

          Додик је истакао да је Српској неприхватљив начин одлучивања на нивоу БиХ који је предвиђен реформама и којим се тражи одустајање од ентитетске структуре гласања на појединим заједничким телима, до одлучивања у Парламентарној скупштини БиХ.

           - Они су хтели да виде да ли могу на мала врата да уведу такву врсту гласања. Ми смо то одбили, све друго је било договорено са Европском комисијом. Наравно да њихова пропаганда иде ка томе да нападне Републику Српску - рекао је председник РС.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари