Пентагон повлачи 12.000 војника из Немачке – део пребацује у Белгију

У САД ЋЕ ТРАЈНО БИТИ ВРАЋЕНО 6.400 – У НЕМАЧКОЈ ОСТАЈЕ 25.000, РУСИЈИ СЕ ПРИМИЧЕ НАЈМАЊЕ 4.500

* ФАКТИ: Како се они играју својих игара?! Праве се као да верују у све што раде. Нарочито кад говоре о Русији и „руској претњи“. А буде ли у ближој будућности великог рата, руске ракетзе ће летети према Вашингтону, Њујорку, Лос Анђелесу и главној америчкој војној инфраструктури преко Пацифика, Јужног пола и глава америчких војника у Немачкој, Белгији и Британији. А америчке својим путањама...

_____________________________________________________________

        АМЕРИЦЧКА војска представила је данас план о премештању 12.000 војника из Немачке, у складу са наредбом председника Доналда Трампа, наводећи да ће преселити своје седиште из немачког града Штутгарта у Белгију.

        Међутим, Белгија је пролазна станица. За неке - према САД, за друге - на исток, према границама Русије.

        Амерички званичници рекли да САД планирају да данас објаве план о повлачењу око 12.000 војника из Немачке, али су навели да ће скоро половина њих остати у Европи због напетих односа са Русијом, пренео је Ројтерс.

        АП наводи да су амерички званичници рекли да ће САД вратити кући око 6.400 војника, док ће 5.600 бити распоређено у другим земљама у Европи,.

        Званичници наводе да ће неки од планираних потеза почети да се примењују у року од неколико месеци и да ће ваздухопловне и копнене снаге вероватно бити послате у државе, у којима су већ присутни амерички војници.

        Шеф Пентагона Марк Есдпер је прецизирао да ће најамње 4.500 војника бити распоређено по земљама које се граниче са Русијом. Највише у Пољској у коју САД премештају конанду свог Петог корпуса.

        Планом је предвиђено да 25.000 војника остане у Немачкој.

        Трамп је прошлог месеца објавио да планира да смањи број америчких војника у Немачкој на 25.000, оптуживши ту земљу да није успела да испуни циљ НАТО-а у вези са потрошњом на одбрану и да је искористила САД у трговинским питањима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари