Костићева МК Група жели да постане већински власник Будванске ривијере

СУГЕРИШЕ ДА ДРЖАВА ЗАДРЖИ ВЛАСНИШТВО НАД СВЕТИМ СТЕФАНОМ И МИЛОЧЕРОМ

        МК Група Миодрага Костића заинтересована је да постане већински власник Хотелске групе Будванска ривијера, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

        МК Група тренутно у партнерству са Стратексом поседује 30 одсто акција Будванске ривијере, коју је Влада уврстила у план приватизације за ову годину, а из те компаније поручују да су њихови планови за Будванску ривијеру велики и, уколико се реализују, ставиће Будву на мапу светског туризма.

        Никола Аврам из MK Групе рекао је да та компанија планира да подигне ниво услуге у хотелима Будванске ривијере на четири плус и пет звездица и да са неким од светских брендова, од Будве направи „хот спот” црногорског туризма.

        „Задржали бисмо индивидуални бренд који би водили људи из Будванске ривијере, док бисмо други део компаније развијали са неким од водећих хотелских ланаца у свету”, рекао је Аврам новинарима из региона на отварању сезоне у истарском хотелу „Кемпински Хотел Адриатик“, који је у власништву МК Групе.

        Како се наводи, планирано је да приватизација једног од најуспешнијих црногорских предузећа буде обављена тако што би Свети Стефан и Милочер остали у власништву државе, док би за вредност те имовине био умањен државни удео у преосталим хотелима „Словенска плажа“, „Могрен“, „Палас“, „Александар“ и Кристал“, и уступљен Костићу и Стратексу.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари