У Вашингтону признали да САД још најмање две године неће имати хиперсонично оружје

ГЕНЕРАЛ АРНОЛД БЕНЧ ОТКРИО ДА ЋЕ ЈЕДНО ИЛИ ДВА ТАКВА ОРУЖЈА ИМАТИ У „ПОЧЕТНОЈ ФАЗИ“ 2022.

Волели би да ово имају

* Почетком новмебра је портпарол Пентагона Роберт Карвер изјавио да САД мучи што у области хиперсоничног наоружања заостају за Русијом

________________________________________________________________

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе су – да подигну морал и својим оружаним снагама и савезницима из НАТО – објавиле да ће у 2022-ој имати бар једну врсту хиперсоничног оружја.

        Званични представник команде америчке Војне авијације – генерал Арнолд Банч који је задужен њено наоружавање – саопштио је `радосну вест` сународницима и државама чланицама НАТО пакта, али је морао да призна да ће оба хиперсонична оружа до краја те године бити само у „почетној бојевој готовости“.

        Ово може значити да ће од „почетне“ до потпуне бојеве готовости проћи још која година.

        Било како било, генерал Банч јењ прецизирао да има у виду „хиперсоничне програме“ Hypersonic Conventional Strike Weapon (HCSW) и Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW).

Генерал Арнолд Банч

        Обећање са којим је иступио кориговао је и признањем да један од та два пројекта може `промашити` и крај 2022-ге. Није открио – који.

        На хиперсоничним системима HCSW и ARRW ради највећа америчка војна компанија Lockheed Martin.

        Она је у јуну већ испробавала како лети прототип њене хиперсоничне ракете ваздушног лансирања ARRW (друга ознака јој је - AGM-183A).

        Та ракета је тада била лансирана са стратешког бомбардера B-52.

        Почетком новмебра је портпарол Пентагона Роберт Карвер изјавио да САД мучи што у области хиперсоничног наоружања заостају за Русијом.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари