Непознати вирус напао електронику америчких беспилотних летелица

Није јасно ни да ли се `болест` појавила случајно или иза свега неко стоји

  • Резултата нема јер се вирус стално враћа. Досад нисмо имали никакве губитке тајних података нити апарата па сматрамо да је вирус безопасан. Међутим, ни то не смемо да тврдимо – признао један од стручњака укључен у тражење решења

          ЗАСАД непознати компјутерски вирус, који снима све добијене команде, онеспособио је електронски систем којим Американци управљају својим чувеним војним беспилотним летелицама.

          Први проблеми су се појавили пре две недеље, али нису нанели никакву штету војним операцијама САД. Војни пилоти који из Неваде управљају таквим летелицама у Ираку и Авганистану наводно нису због вируса имали никакве проблеме.

          У борбу против вируса укључени су елитни амерички компјутерски стручњаци, али резултата још нема. Један од њих је анонимно посведочио: «Резултата нема јер се вирус стално враћа. Досад нисмо имали никакве губитке тајних података нити апарата па сматрамо да је вирус безопасан. Међутим, ни то не смемо да тврдимо. Тим пре што још није јасно ни то да ли иза свега неко стоји или се `болест` појавила сасвим случајно».

          Пентагон је одбио да било шта коментарише. Уз напомену: приче на такве теме само помажу оним који траже слабе тачке у војним електронским системима да би их атаковали.

          Америчке беспилотне летелице су прошле године само у пакистану извеле 115 напада у којима је било убијено 670 људи.


Слични садржаји

Коментари

т. Горски's picture
т. Горски (није потврђен) 18:40 21.04.2014.

  • +0
Voting is closed.

БОЈИМ СЕ ДА ЈЕ ОВО ОБИЧНА ГЛУПОСТ.
СВЕ БЕСПРИЈЕКОРНО РАДИ А ИМА ВИРУС, ПА НА КОЈИ НАЧИН СЕ МАНИФЕСТУЈЕ ОНДА, КАКВА ЈЕ ОВО НЕБУЛОЗА ???

paja's picture
paja (није потврђен) 20:33 16.09.2014.

  • +0
Voting is closed.

Recimo tako sto jos neko sve vreme posmatra ono sto i sam dron vidi. Kao da imas duha u spavacoj sobi. Ti radis i dalje sve ono sto i inace radis u svojoj sobi ali te neko sve vreme posmatra .... Na primer ....

Goran 6897's picture
Goran 6897 (није потврђен) 10:17 26.09.2015.

  • +0
Voting is closed.

Ja sam ti neki doktorant(d) informacionih tehnologija i kao učenjak iz ove oblasti moram da podržim tvoj zaključak da je cela ova priča teška nebuloza. Najverovatnije su novinari ovde bili kreativni - zvuči mi kao da je vest sanjao urednik Informera ili tako neka njuška

dragan..'s picture
dragan.. (није потврђен) 22:53 18.02.2015.

  • +0
Voting is closed.

virus rosofobika

Језиви's picture
Језиви (није потврђен) 02:25 19.02.2015.

  • +0
Voting is closed.

Творац тог вируса јесте амер. Тај нови вирус ће бити крив за погибију пар хиљада невиних људи у најскорије време. И то ће бити изговор преко западних медија, уз "жаљење", наравно. Сетите се кула близнакиња, тај рад. @Problem - reaction - solution. Руски или Кинески, није. Није да Руси или Кинези не знају како се праве вируси (далеко од тога) већ ће њихови вируси бити физичког облика, у виду ватромета на небу, онда када реше да их "хакују". А против таквих вируса, није баш лако направити "печ"... готово немогуће..

бранимир's picture
бранимир (није потврђен) 08:57 07.04.2015.

  • +0
Voting is closed.

То је само покриће за лош одрађен софтвер, све су карактеристике тога.

Додај коментар