Тренутак истине у Савету безбедности

МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА ВУК ЈЕРЕМИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ЕСТОНСКИМ ШЕФОМ ДИПЛОМАТИЈЕ УРМАСОМ ПАЕТОМ 

  •    Агресија не сме бити толерисана и награђивана  

Mинистар спољних послова Вук Јеремић 

            Министар спољних послова Вук Јеремић изјавио је  после разговора са естонским министром спољних послова Урмасом Паетом да ће предстојећа седница Савета безбедности Уједињених нација бити „тренутак истине” о томе шта се догађало претходних недеља на Косову и Метохији и додао је да, иако планирана за крај августа, тачан датум одржавања те седнице још није прецизиран.

            „Србија је против употребе физичке силе за постизање политичких циљева”, рекао је Јеремић истичући да ће се тек после седнице СБ знати колико је препоручљиво и пожељно употребљавати силу не би ли се постигли политички циљеви.

            Према његовим речима, у наредних неколико недеља Србија ће интензивно радити са свим земљама чланицама СБ  како би их упознали са својим ставовима, а посебно са земљама које су наклоњене Србији.

            „У оквиру јавне дебате, на врло јасан начин биће приказан став међународне заједнице по питању агресије. Оно што се догодило по нашем мишљењу је покушај агресије. Агресија не сме бити толерисана и награђивана”,  истакао је Јеремић.

          Фонет/ М. Ч. 


Слични садржаји

Коментари

Srdjan's picture
Srdjan (није потврђен) 10:59 10.01.2014.

  • +10
Voting is closed.

Lepo je razgovarati vazna pitanja po svetu ali sa pravim igracima Estonija je jedna mala fasisticka zemlja kojasluzi americi i nema absolutno nikakvog uticaja u svetu (kada se lavovi najedu ostaju kosti i zile onda dolaze paraziti da dovrse to je estonija)sta sa nima ima pricati

Видра's picture
Видра (није потврђен) 07:01 11.09.2014.

  • +0
Voting is closed.

На самом почетку каријере овог Вука мислио сам овај човјек ће учинити нешто ! Али видио сам послије уз ону "НУЛУ" тадића да и од овог вука поста драшковић дупла " Нула" !!!

Сава's picture
Сава (није потврђен) 12:58 30.04.2016.

  • +0
Voting is closed.

Нема Вука а да нам није завука .....

Додај коментар