Оружје се убацује из Либана, Турске и Ирака

У СИРИЈИ НЕ ПРЕСТАЈУ СПОЉА ИНСПИРИСАНЕ АНТИВЛАДИНЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ

заплењено наоружање и муниција (фото: тв сана)

     ЦАРИНИЦИ сиријске гуверније Хомс запленили су велику пошиљку ватреног оружја и муниције у једном камиону са либанским регистарским таблицама, јавила је у сиријска државна агенција САНА у свој извештају на енглеском језику.

     Управник Царине гуверније Хомс, Маџди ал-Хикми је изјавио да је возило заустављено на граничном прелазу Дабусије на сиријско-либанској граници и да је у њему нађена велика количина непријављене муниције и ватреног оружја.

     Додао је да је том приликом заплењено 248 комада ватреног оружја, укључујући снајперске пушке, затим „пумпарице“ и огромну количина муниције и смесе која се користи у производњи експлозива. Сиријска телевизија је објавила фотографије оружја и муниције заплењених у камиону које овде преносимо.

     САНА је такође јавила да су листови „Ал-Акбар“ и „Асафир“ јавили да је либанска војска 30. јула спречила покушај кријумчарења оружја и ухапсила две особе умешане у овај шверц у области Рас Бејрут. Лист „Асафир“ је додао да су ове особе до тада извеле преко 30 акција кријумчарења из Бејрута до сиријског града Банијас.

     Пре тога, цариници из губерније Ал-Рака су прошлог месеца пресрели један контингент кријумчареног оружја из Турске ка Сирији на прелазу Тал Абијад. А прошлог априла су сиријске власти такође откриле велику количину оружја сакривене у једном камиону који је у Сирију долазио из Ирака кроз гранични прелаз Ал-Танаф, преноси САНА.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Sandra's picture
Sandra (није потврђен) 07:25 29.09.2011.

  • +92
Voting is closed.

I'm out of luegae here. Too much brain power on display!

kajga's picture
kajga 22:44 11.12.2011.

  • +98
Voting is closed.

ovozemaljski pakao se ocekuje. nadam se da ce zahvatiti ameriku.

Pantelija's picture
Pantelija (није потврђен) 04:23 04.03.2012.

  • +95
Voting is closed.

Kod nas je to radila Nemacka za hrvatsku u ime demokratije (vaskrsavanjem ustastva) dok je DB to samo snimao a tadsnja vlda nije namerno preduzimala nista.

Додај коментар