Трамп наредио Пентагону да обезбеди америчку доминацију у космосу

        

„СУПАРНИКЕ И ПРОТИВНИКЕ“ САД ОПТУЖИО ДА СУ ВЕЋ ЗАПОЧЕЛИ МИЛИТАРИЗАЦИЈУ КОСМОСА

* Агенција за противракетну одбрану САД већ добила задатак да почне да ради на космичким системима за праћење и престретање балистичких ракета. Има налог и да до краја 2022-ге створи „одрживу архитектуру космичких снезора“

______________________________________________________________________________

         СУПАРНИЦИ и противници Сједињених Држава већ су започели милитаризацију космоса и у томе су већ далеко одмакли – изјавио је Доналд Трамп.

         Приликом наступа у војној бази Форт-Драм, у држави Њујорк, навео је да „супарници и противници“ већ раде на технологијама које ће им омогућити да ослепљују америчке сателите и угрожавају „животно важне комуникације“.

         Не откривајући подробности, рекао је да му је „штошта предочено“, а да претпоставља да би и они који су га слушали желели да знају докле су „супарници и противници“ на том плану стигли.

         Посебно је указао да је Кина већ формирала „формацију чији је задатак да прати реализацију националних војних космичких програма“. У наставку је указао:

         „Није довољно да обезбедимо америчко присуство. Ми морамо имати америчку доминацију у космосу“.

         Како преносе озбиљни амерички медији, Агенција за противракетну одбрану САД већ је добила задатак да почне да ради на космичким системима за праћење и престретање балистичких ракета.

          Њен задатак је и да до краја 2022-ге створи „одрживу архитектуру космичких снезора“.

         Трамп је пред почетак овога наступа у Форт-Драму – у свечаној атмосфери - потписао војни буџет САД за финансијску 2019-ту на нивоу 716 милијарди долара.

         То је за 20 милијарди долара више него што пентагон има на располагању у текућој финансијској години.

         Законом о буџету је предвиђено да Оружане снаге САД имају 15.000 људи више у свом саставу него досад.

         Сједињене Државе ће са овим увећањем имати 487.500 војника и официра у Копненим снагама, 335.400 у Ратној морнарици, 186.100, а у Поморској пешадији и 329.100 у ратној авијацијиа.

         Буџетом су предвиђена средства за градњу још 13 ратних бродова и за убрзавање градње четвртог носача авиона класе „Форд“ и стратешке подморнице класе Columbia.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари