Шеф америчке Стратешке команде: Русија је модернизовала свој нуклеарни арсенал, а САД су – на нули

АДМИРАЛ ЧАРЛС РИЧАРДС `ИСПРЕПАДАО` ОДБОР СЕНАТА САД ЗА ОРУЖАНЕ СНАГЕ

* „Русија се одлучно бави модернизацијом свог наоружања. И конвенционалног и нуклеарног. Са овим другим стигла је на око 80 одсто! Лакше је набројати што они (Руси) не модернизују. Јер, одговор је: ништа

___________________________________________________________

       ПРОЦЕС модернизације нуклеарног арсенала Сједињених Држава још није ни започео, док га је Русија готово у потпуности завршила, рекао је у Сенату САД шеф Стратешке команде оружаних снага САД (USSTRATCOM) адмирал Чарлс Ричард.

       Говорећи у сенатском одбору за Оружане снаге, притом је оценио да је Русија за САД „нуклеарна стратешка претња“, па прецизирао зашто:

       „Русија се одлучно бави модернизацијом свог наоружања. И конвенционалног и нуклеарног. Са овим другим стигла је на око 80 одсто!“

Адмирал Чарлс Ричард

       Да би оставио јачи утисак, додатно је нагласио:

       „Лакше је набројати што они (Руси) не модернизују. Јер, одговор је: ништа. Практично су све укључили у модернизацију, укључујући и неке досад невиђене потенцијале, као и неколико хиљада система наоружања који нису обухваћени споразумом СТАРТ-3“.

       Адмирал Ричард је био критичан поводом америчке модернизације нуклеарног оружја:

       „Сједињене Државе су на нули!“

       У новембру прошле године председник РФ Владимир Путин рекао је да ће Русија, с обзиром на тренутне војно-политичке ризике у свету, наставити да ради на модернизацији својих нуклеарних снага.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари