Пентагон разрађује нову стратегију за ратовање против Русије и Кине

ГЕНЕРАЛ ГОЛДФАЈН: ГЛАВНО ЋЕ БИТИ – СКРИВЕНИ ПРОДОР У ДУБИНУ ТЕРИТОРИЈЕ ПРОТИВНИКА

* Начелник штаба Ратног ваздухопловства САД Дејвид ГОЛДФАЈН открио да ће у главној улози бити ловци F-35 који ће имати улогу „штаба за координацију напада“. Амерички медији преносе да је генерал указао да ће нова стратегија личити на „тактику Тројанског коња“ али да није открио никакве подробности

* ФАКТИ: Сигурно није случајно што се Голдфајн огласио само дан након што је Владимир Путин објавио да ће Русија, ако америчке ракете средњег домета дођу у Европу, узети на нишан и САД. Није случајно ни што открива да Пентагон, поред осталог, жели скривене продоре у стратешку дубину Русије и Кине. Само, питање је: да ли војни врх САД преко Голдфајна само упозорава Москву и Пекинг или покушава да их одведе на криви траг...

________________________________________________________________________

         ПЕНТАГОН разрађује нову стратегију вођења ратних дејстава против војно моћних држава као што су Русија и Кина, а њена главна особеност биће у скривеном продору у дубину територије противника – изјавио је елитни амерички генерал Дејвид Голдфајн.

         Он је начелник штаба Ратног ваздухопловства САД, а у говору који је одржао на Брукингском истраживачком институту у Вашингтону додатно је открио и објаснио:

         „Нова стратегија је реакција на претње са стране Русије и Кине. Рад на њој потрајаће годину дана. А реализација онога што буде утврђено изискиваће 135 милијарди долара. Суштина стратегије биће наношење удара по слабим тачкама противника са избегавањем суочавања са његовим јаким странама“.

         Голдфајн је навео да ће реализација стратегија укључивати ангажовање свих родова оружаних снага САД, а да ће у главној улози бити ловци F-35 који ће имати улогу „штаба за координацију напада“.

         Амерички генерал је оценио:

         „Стратегија ће донети фундаменталне измене и на културном и на техничком плану, а даће нашим јединицама асиметричне предности над противницима.“

         Амерички медији преносе да је генерал указао да ће нова стратегија личити на „тактику Тројанског коња“ али да није открио никакве подробности.

          А није одговорио ни на питање: како ће САД реализовати ту стратегију с обзиром на то да и Кина и Русија располажу савременим наоружањем које је конкурентно америчком.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари